From Fatness To Fitness – viikko 05

Viikko on jälleen takana ja kävelyä on yhä tullut harrastettua jokaisena päivänä. Tälläkin kertaa lenkkeily oli hyvin samankaltaista kuin aikaisempina viikkoina, eli käytännössä hieman yli kahden kilometrin lenkkiä tuli pyörittyä.

Poikkeuksen teki viime sunnuntai jolloin olin kaverini ja kameran kanssa lenkillä ja vauhtikin on sen mukaisesti todella hidas. Kuitenkin ajatuksena ei ole olla mikään pikakiitäjä vaan saada ainoastaan tehtyä lenkkejä säännöllisesti nopeudesta välittämättä joten asialla ei ole sen suhteen merkitystä. Mainitsen asian vain siksi että jos myöhemmin itse ihmettelen asiaa kun se on jo unohtunut tai joku blogin lukija ihmettelee merkittävää poikkeamaa kävelyvauhdissa.

Pidemmittä puheitta alla viime viikon lenkit.

Lauantai 2019-03-09.
Perjantai 2019-03-08
Torstai 2019-03-07.
Keskiviikko 2019-03-06. Lähdin vapaapäivänä myöhemmin lenkille ja jo kahdeksan aikoja oli näin valoisaa.
Tiistai 2019-03-05. Lumet tekivät paluun.
Maanantai 2019-03-04
Sunnuntai 2019-03-03

Paino ei pudonnut viime viikosta juurikaan ja tällä viikolla vaihteluväli painojen mittauksissa oli todella suurta. Tähän tietenkin vaikuttaa mm. mihin aikaan mennyt unille, saako unta monta tuntia, syökö ja juoko mihin aikaan ja mihin aikaan ruoansulatuselimistö hoitaa normaaleja toimiaan.

Kuitenkin 105,42 kg oli tämän viikon keskipaino kun viime viikolla se oli 105,58 kg joten vajaa 200 grammaa on keskipaino tullut alaspäin.

Vaihteluvälissä tuli kovimmat poikkeamat tähän mennessä, sunnuntain ja maanantain välisenä päivänä erotus oli 1,5 kg yhdessä päivässä joka on todella paljon. Tämän takia on hyvä seurata painoa joka päivä jotta tilastolliset poikkeamat saa merkittävästi vähemmän painoarvoa.

Pienikin muutos alaspäin on aina hyväksi joten tästä on hyvä jatkaa. Jokaisen päivän erot ovat kuitenkin vielä niin pieniä että vasta pidemmältä ajalta seurattuna näillä alkaa olla merkitystä.

Leave a Reply

Your email address will not be published.