Blendauksia vol. 5

Vain mansikka puuttuu kuvasta

Edellisestä blendauspostauksesta onkin jo aikaa sillä en ole uusia blendauksia juurikaan tehnyt. Vakioblendaukseksi (ja siten lähes jokapäiväiseksi blendaukseksi) on muodostunut maitoa, banaania, mansikkaa sekä mustikkaa.

Kuitenkin tänään tein pitkästä aikaa jotain aivan uudenlaista blendausta. Eilen Heltin ravitsemusterapeutin (vai onko se ravintoterapeutti, en muista) kanssa puhelimessa juteltua sain hyviä vinkkejä mitä lisätä ruokavalioon ja tänään kaupassa käydessä sitten kävin ostamassa hieman siemeniä ja kaurahiutaleita.

Kaurahiutaleilla on ilmeisesti verenpaineeseen positiivisia vaikutuksia joten ajatuksena oli lisätä niitä blendaukseen. Samalla ostin myös kurpitsan siemeniä, goji-marjoja sekä valkomulperia. Valkomulperia ja kurpitsan siemeniä en ole aikaisemmin maistanut ainakaan siten että muistaisin niitä joskus maistaneeni joten näistä sain itselleni uusia makuja hieman blendauksiin.

Heitin blendiin desin kaurahiutaleita, hyppysellisen näitä marjoja ja siemeniä, yhden banaanin, kourallisen pakastemansikoita (joita ei kuvassa näy) sekä kolme desiä maitoa. Tavallisesti olen laittanut kaksi desiä, mutta koska tällä kertaa mukana oli kaurahiutaleita halusin että juoma pysyy nestemäisenä ja siten helposti nautittavassa muodossa eikä liisterinä jolla voi vaikka tarvittaessa kiinnittää tapetit seinään.

Maniskat antoivat hieman väriä

Maku oli hyvä ja kombinaatio sellainen että mieluusti tätä toisenkin kerran pyöräytän. Ilahduttavinta oli että kaurahiutaleet menivät tänne sekaan siten että ne on helppo nauttia eikä juomasta tullut liian liisteriä. Ensi kerralla kuitenkin koetan tätä samaa siten että pistän hieman vähemmän maitoa, koska kolme desiä sai juoman kallistumaan enemmän tarpeettoman nestämäiseen suuntaan.

Tämä oli kokeilemisen arvoinen juoma jossa on monia terveelliseksikin luokiteltuja ainesosia.

Leave a Reply

Your email address will not be published.