Perjantaipullo: Malmgård Vintage Imperial Stout

Kotimaisen Malmgårdin panimon Vintage vuosikerta 2018 on tyyliltään imperial stoutia. Olutta myydään Suomessa Alkoissa vakiovalikoimissa. Alkoholitilavuutta löytyy 9.2 %, katkeroaineita on 53.0 EBU ja kantavierrettä 20.9 P.

Pullon aukaistua löytää miellyttävän stoutin tuoksun jossa paahteisuus nousee hyvällä tapaa esiin. Tuoppiin kaadettua havaitsee oluen varsin mustaksi sävyltänsä. Kaataminen on helppo prosessi sillä olut ei juurikaan vaahtoa eikä kaatovauhtia tarvitse juurikaan hidastaa.

Maku on pehmeä ja erinomainen. Se on helposti lähestyttävä, runsas ja täyteläinen suutuntumaltaan. Mausta erottaa ainoastaan hivenen paahteisuutta, mutta kokonaisuutena siitä nousee esiin miellyttävä maltaisuus. Alkoholin maku ei dominoi liiallisesti aisteja eikä jälkimakukaan jätä pahaa sanottavaa vaan saa halun ottaa toisenkin kulauksen, joten kyseessä on erinomainen ja maistamisen arvoinen imperial stout.

Musiikiksi menee mm. Verikalpa – Tyrmä tai Manegarm – Odin owns ya all.

Leave a Reply

Your email address will not be published.