Hinauspalvelussa on osaavaa porukkaa

Mini tutkinnan alaisena

Sunnuntaina kävin pitkästä aikaa autolla pärräilemässä ja kuinka ollakaan vaihteisto otti ja levisi – tai siltä se vaikutti siinä hetkessä – ja paikalle joutui soittamaan hinauspalvelun avuksi.

Autoilu meni normaalisti ilman mitään ongelmia. Tultuani tien päätyyn rupesin kääntämään autoa ja heittämään pakkia silmään, mutta ilmeisesti jostain sysytä jysähtikin nelonen vaihteistoon eikä pakki. Hätä ei toki ole tämän näköinen normaalisti koska tietenkin sen voi heittää siitä myös poiskin, mutta tällä kertaa näin ei voinut tehdä. Vaihdekeppi oli jumissa eikä sitä saanut ravisteltua mitenkään päin niin paljoa että vaihe olisi lähtenyt pois silmästä.

Hinauspalvelu tuli sitten noin tunnin sisällä katsomaan tilannetta kuten oli puhelimessa ilmoitettu. Falckin hinauspalvelu paikalle saapui ja kuljettajalla oli selvästi ymmärrystä autoista enemmänkin sillä ensimmäisenä optiona ei ollut ottaa pirssiä vain vetoon vaan katsoa saisiko sitä huollettua suoraan paikan päällä.

Aikansa hän yritti tilannetta selvitellä, akkua otettiin irti jotta konetilasta pääsi paremmin käsiksi vaihteistoon tai sen vaijereihin mutta silti vaihteisto oli jumissa ja pysyi sellaisena. Tässä vaiheessa tultiin tulokseen että auto täytyy sitten hinaamalla viedä pois.

Auto käännettynä menosuuntaan

Hinausliikkeen kaveri heitti Minin renkaaseen vinssin köyden kiinni jotta auton sai käännettyä menosuuntaan. Siitä sitten vielä tasaisemalla auton oltua hän koetti vaihteiston tilaa uudemman kerran ja tässä vaiheessa alkoi jo uhkaavasti näyttämään että vaihteistosta onkin jumit löystynyt ja vaihteisto saattaakin lähteä skulaamaan.

Aikansa vaihteistoa ravistellessa hän sai vaihdekepin taas toimimaan normaaliin tapaan ja vaihteetkin menivät silmään ilman mitään ongelmia. Siitä sitten autoon takaisin akku paikalleen ja starttailemaan eikä vaihteistossa tuntunut enää minkäänlaista ongelmaa.

Pääsin sitten pärräilemään kotiin autoni kanssa ilman mitään huolia tai murheita. Vaihteet vaihtuivat tavalliseen tapaan eikä vaikuttanut millään tapaa ajamiseen. Täytynee liikkeessä jokin päivä käydä varmaankin autoa näyttämässä että katsovat onko jotain isompaakin vikaa näkyvissä vaihteistossa vai oliko vain hetkellinen häiriö liian kovakouraisen vaihteen riuhtomisen seurauksena, mutta loppu hyvin kaikki hyvin.

Ilahduttavan osaavaa ja ammattitaitoista väkeä on hinauspalvelussa töissä kun saavat tien päällä fiksattua tällaisiakin ongelmia 🙂

5 thoughts on “Hinauspalvelussa on osaavaa porukkaa”

  1. Onneksi sait nopeasti hinauspalvelun paikalle. Hienoa, että ongelma saatiin ratkaistua ja vaihteet toimimaan jo paikan päällä. Tien päällä voi sattua kaikenlaista, mutta onneksi hinauspalvelun voi aina soittaa paikalle.

  2. Hyvä että ei kauempaa tarvinnut odotella, ja tuli heti asiantuntevaa porukkaa apuun. Meillä on myös hyvät kokemukset hinauspalveluista. Viime talvena jouduimme kahdesti sellaisen soittamaan.

  3. Kiitos hyvästä artikkelista aiheesta hinaus. Luojan kiitos, että minulla ei ole koskaan ollut tällaista tilannetta, mutta yhdellä parhaista ystävistäni on ollut se jo kahdesti. Hän jäi autollaan jumiin, kaukana kaupungista. Hyvä tietää, että jos jotain tällaista tapahtuu, teknisesti pätevä hinauspalvelun työntekijä auttaa sinut ulos tilanteesta mahdollisimman nopeasti.

  4. Hyvä että apu tuli nopeasti paikalle. Tyttäreni soitti juuri viikko sitten, että olisi tarvinnut apua, oli jäänyt auto matkan varrelle tänne Etelä-Savoon. En päässyt auttamaan, sillä olin juuri töissä, mutta sai soitettua lopulta hinauspalvelun, ja homma selvisi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.