Kuukausikatsaus huhtikuuhun

Kesä alkaa olemaan täällä jo pitkällä

Kuten nohevimmat ovat saattaneet jo havaita on kuukausi vaihtunut – ainakin siis gregoriaanisessa kalenterissa – ja uusi kuukausi on tehnyt tiensä historiankirjoihin. Blogia pidempään seuranneet tietävät että tällöin on blogistilla aika tehdä retrospektiivinen katsaus taakse jääneeseen kuukauteen.

Tavalliseen tapaan elämäni jatkui ilman sen suurempia ihmeitä. Töissä tuli hieman muutoksia sillä aloitin uuden projektin viime kuun alkuvaiheilla ja siitä asti olen taas tehnyt viisipäiväistä työviikkoa, ainakin toistaiseksi. Myönnettäköön että täysiä viiden päivän viikkoja ei ole pääsiäisen ja vapun vuoksi mahtunut kalenteriin juuri nimeksikään joten olen ajatuksen tasolla ainakin ollut tekemässä jälleen viisipäiväistä työviikkoa. Kesälomatkin tuli jo varattua ja mikäli mitään ihmeitä ei tapahdu on tarkoitus kesäkuu viettää lomalla joten seuraavan kuukausikatsauksen aikoihin on allekirjoittanut kirmaamassa kesänummilla vapaaa luonnonlapsena. Tai sitten vain dataamassa himassa, mene tiedä.

Musiikin kuuntelua on vinyylisoittmella(kin) tullut yhä harrastettua ja uusia vinyyleitä on matkaan tarttunut viime kuun puolellakin useampia joten vinyylisoittimessa ei ole mennyt sijoitus hukkaan. Viimeisimpänä vinyyliostona tuli hankittua ruotsalaisen melodista death metallia soittavan Dark Tranquillityn vinyyli Atoma. Varsin mainio lätty kyseessä!

Elokuviakin tuli iltaisin katsottua, vaikkakin harmillisen vähän niille jäi aikaa kaiken muun puuhastelun vuoksi. Viime kuussa katsoin ainoastaan 19 elokuvaa, joten toivottavasti taas alkavan kuun aikana kerkeää enemmän panostaa tähänkin taidemuotoon. Erityisesti leffojen katsomisessa pidän sen luomasta irtautumisesta ympäröivästä maailmasta, töistä sekä sosiaalisesta elämästä – vähän kuten ajatuksella musiikin kuuntelussakin, se toimii hiljaisuuden retriittinä vailla hiljaisuutta mutta tarjoaa kuitenkin aivoille jonkinlaista ajateltavaa joka poikkeaa normaaleista arjen asioista sopivassa mittakaavassa.

Matkalla Ruoholahden metroasemalta Verkkokaupalle

Kuten täällä blogissakin olen postannut, huhtikuussa tuli myös kodin sisustusta vietyä eteenpäin uuden sohvan sekä television seinätelineen myötä. Askel kerrallaan asunto hakee muotoaan. Jossain vaiheessa on tarkoitus saada hankittua pimentävät verhot olohuoneeseen, vaihdattaa verhokiskot joka huoneessa, miettiä potentiaalisesti kauniimpaa televisiotasoa ja tapaa piilotella johdot jne. joten vaikka hyvällä mallilla asunnon laittaminen onkin, paljon on vielä tekemistä. Vähän kerrassaan kuitenkin, koska ei tässä mikään kiire ole.

Viime kuussa sosiaalisessa elämässä oli hieman poikkeuksia, sillä iltaa tuli istuttua muutaman kaverin kanssa joista toisen kanssa ei olla istuttu iltaa yli kymmeneen vuoteen – ehkä viiteentoista tai ylikin. Oli todella mukava kyllä istahtaa vain alas ja huomata että on kuin eilen oltaisi viimeksi istuttu tsillailemassa Hammaslahdessa meikän asunnolla. Mukavaa huomata että vaikka itse kukin muuttuu, samanlaisena sitä kuitenkin monessa säilytään 🙂

Lenkkeilyä tuli viime kuussa tehtyä, mutta monien pienimuotoisten sairasteluiden (kuumeilua) ja sen myötä lisääntyneen levon ja unen tarpeen vuoksi ei niin paljoa tullut lenkkeiltyä. Onneksi kuitenkin menetetty lenkkeilymäärä on kuitenkin lähes korvaantunut samalla määrällä hyötyliikunta työprojektin eri sijiannin vuoksi.

Viime kuun puolella leffoilta vei aikaa erityisesti tietokoneella pelaaminen. Pitkästä aikaa tuli tietokonetta päivitettyä uudella näytönohjaimella ja PC:llä tuli tahkottua sitten kymmeniä tunteja pelejä pääsiäisen aikana. Kone kaipaa vielä päivitystä emolevyn, prosessorin ja muistien osalta, mutta nekin askel kerrallaan sitten hankin kun tiedän ensin millaiset haluan. Kuitenkin pelaaminen maistui mukavasti ja kaverin kanssa lanitettiinkin meikän luona yöhön asti.

Aamuaurinko tekee tuloaan Koivukylässä

Muutaman kirjankin sain luettua kun rupesin käyttämään paikallisjunassa istumisen ajan hyödyksi ja matkapuhelimen räpeltämisen sijaan lueskelinkin kirjoja. Toisesta kirjasta kirjoitinkin jo tänne lyhyesti (Ei voisi vähempää kiinnostaa), mutta jos jaksan kirjoitan vielä toisen postauksen toisestakin kirjasta jonka luin.

Kokonaisuutena taaksepäin katsoen huhtikuu oli mukavan normaali kuukausi mutta kuitenkin sopivalla määrällä vaihtelua. Tästä on siis hyvä jatkaa uuteen kuukauteen hyvillä mielin! Mukavaa alkanutta kuukautta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.