Reissu Prahaan – Päivä 7

Näkymää Prahan lentokentältä

Viimeinen reissupäivä on takana ja istun nyt turvallisesti Vantaan Koivukylässä oman kotini rauhaisassa ympäristössä keittiön pöydän ääressä naputtelemassa tätä lyhyttä postausta. Kello on nyt 01:44 joten aamuyö on pitkällä. Olimme kaverini kanssa perillä asunnollani noin puolen yhden maissa eli yöhön asti meni takaisin paluu. Lento oli ennen yhtätoista jo laskeutunut maahan mutta Helsinki-Vantaan kentällä jäimme vielä syömään hodarit kun nälkä meinasi puskea päälle. Eipä toisaalta ihme, sillä mitään lämmintä ei ollut tullut koko päivänä syötyä.

Tämä päivä meni käytännössä katsoen lähes kokonaan lentokentällä istuskellen. Aamu alkoi kahdeksalta, siitä sitten siirryimme aamupalalle ja sen jälkeen vielä noin tunnin maleksimme hotellihuoneella. Pakkasimme kamppeet kasaan ja menimme palauttamaan ovilätkät hotellin respaan.

Respan neidiltä tuli vielä kysyttyä neuvoa että oliko metron A päätepysäkki mistä pääsi vaihtoyhteydellä sitten lentokentälle, mutta hän neuvoi paljon paremman reitin ratikkaa käyttäen. Hän myös kirjoitti paperille meille pysäkin nimen missä meidän täytyy jäädä pois ja mistä vaihtaa bussiin. Hän vielä varmisti että saanko selvää mitä lapussa lukee – mene tiedä ajatteliko hän että nämä kaksi sankaria eksyvät vielä matkalla jonnekin jos mitään epäselvää on tekstin lukemisessa 😀 Neuvot olivat todella hyvät ja säästimme kävelyssä noin kilometrin kun ei tullut metroasemalle käveltyä 🙂

Raitiovaunu kulki noin 300 metrin päässä hotellilta (jos oli niinkään paljoa matkaa pysäkille) joten kauas ei tarvinnut kävellä. Siitä sitten hyppäsimme oikeaan kulkuvälineeseen kun se tuli kohdalle ja menimme ohjeiden mukaisesti suoraan oikeaan paikkaan. Ratikan kyydissä mennessä määränpäähämme havaitsimme että olisimme kaupungille päässeet aina merkittävästi lähempääkin kuin käyttämältämme metroasemalta. Noh, tietääpä sitten ensi kerralla jos menee Eurowings-hotellille Praha 3:lle 😀

Harmillista että tämä lehti ei ollut englanniksi, olisi ollut kiintoisaa luettavaa ainakin kansikuvan perusteella

Lentokentällä olimme jo yhdentoista jälkeen. Hotellihuoneen piti olla tyhjä kello 11 mennessä ja koska mukanamme oli matkalaukut ja muut roinat emme tänään halunneet lähteä niiden kanssa enää pyörimään minnekään. Samoin emme olleet varmoja kuinka kauan meillä menee kenttää etsiessä ja kentällä oikeiden paikkojen etsimiseen joten päätimme varata mieluummin viimeisen päivän kentällä hyvissä ajoin olemiseen ja siellä maleksimiseen kuin arpoa viimetingassa mitä pitää tehdä ja mihin aikaan missä päin kenttää.

Kaikki meni kuitenkin todella helposti; kenttä löytyi nopesti, kentälläkin oikeat paikat löytyi helposti joten jos kahta tuntia aikaisemmin olisi kentällä ollut olisi hyvin kerennyt kaiken tuon selvittämään (eli missä on turvatarkastuspiste, miten se toimii Prahan kentällä, missä on lähtöportit ja muut sellaiset). Parempi kuitenkin näin ensikertalaisina pelata varman päälle kun romujen kanssa ei kuitenkaan ollut intoa lähteä pyörimään kaupungille.

Päivä meni siis lorviessa lentokentällä. Rupattelimme niitä näitä, kävimme juomassa kahvia kentällä olevissa kahviloissa, söimme patonkia ja jotain leivoksia ja muuta sellaista tavallista mitä lentokentällä odotellessa ihminen normaalistikin keksii.

Paluu Suomeen

Lennolle meno oli suoraviivaista ja mutkatonta. Tämäkin lento tosin oli hieman myöhässä (15 minuuttia koneeseen pääsy viivästyi) mutta onneksi sillä ei ollut mitään väliä. Helsinki-Vantaan asemalta sitten etsimme R-Kioskilta paikallisliikenteen liput, pysähdyimme syömään hodarit ja jatkoimme sitten junalla Hiekkaharjuun josta vaihto Koivukylän junaan.

Kotona sitten heti ensimmäiseksi keitin itselleni kahvit ja kaverille teet. Oli mukava reissu mutta mukavaa oli myös palata takaisin!

Mikäli viimeisen reissupäivän videoista tuli tolkullista materiaalia teen vielä siitäkin tänne koostevideon ja päivitän tätä postausta kun olen sen saanut tehtyä. Lähipäivinä tulee blogiin myös pääsääntöisesti valokuvapostauksia reissun varrelta otetuista kuvista jahka niitä kerkeän käymään tarkemmin läpi 🙂

Nyt kuitenkin uni alkaa kutsumaan puoleensa joten täytynee laittaa läppäri unille ja siirtyä itsekin kohden Nukku-Matin valtakuntaa. Kauniita unia ja kuulemiin seuraavaan kertaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.