Reissu Prahaan – päivä 6

Raitiovaunun päätepysäkillä

Viimeinen ilta Prahassa tämän reissun tiimoilta on täällä ja on aika kirjoitella vielä viimeinen postaus hotellihuoneelta käsin. Seuraava postaus toivon mukaan sitten tuleekin jo kirjoitettua kotona Vantaalla sikäli mikäli paluumatka sujuu ongelmitta. Kello on nyt 20:45 ja palasimme juuri takaisin hotellihuoneelle.

Aamu alkoi tavalliseen tapaan kello kahdeksalta herätyskellon soidessa. Siitä sitten kampesimme itsemme ylös ja ulos aamupalalle. Aamupalalta palasimme takaisin huoneelle ja otimme seuraavat parit tunnin rennosti vain nettiä selaillen ja rentoutuen. Suurimpana syynä tähän oli kuitenkin ulkona ollut huono sateinen sää joka ei varsinaisesti houkutellut puoleensa. Joskus puolen päivän hujakoilla sää alkoi selkenemään ja aurinkokin antoi ymmärtää että pian se on jälleen seuranamme joten siirryimme hotellilta ulos raikkaaseen keliin.

Tämän päivän suunnitelmana oli käydä katsomassa satunnaisesti valitun ratikan kyydissä reissu päästä päähän ja takaisin sinne mistä lähdimme. Hyppäsimme johonkin ratikkaan ja havaitsimme että se tuli päätepysäkille jossa matkalaisten täytyi hypätä pois kyydistä. Siitä sitten nousimme ulos ja kävelimme parikymmentä metriä eteenpäin ja otimme seuraavan kohdalle tulevan ratikan. Sen kyydissä katselimme kaupungin maisemia ja lopulta päädyimme takaisin Praha 3:n tuttuihin kuvioihin.

Läheisen kirkon sisänäkymää

Palattuamme takaisin lähialueille havaitsimme että vieressämme ollut kirkko oli auki. Tästä innostuneena suuntasimme kirkkoa kohden siinä toivossa että pääsisi sisältä katsomaan minkä näköistä siellä on. Harmiksemme saimme havaita pääoven jälkeen olevan toisen oven joka oli lukittu jonkinlaisella munalukolla. Onneksi ovi oli sellainen että siitä näkyi hyvin kirkon sisälle ja kameran objektiivinkin sai mahtumaan sen raoista sisään ja sain edes jonkinlaisen kuvan sisänäkymästä. Kuvien ottamisen jälkeen huomasin myös kuvauskiellon kun kaverini siitä mainitsi, mutta tässä vaiheessa oli jo myöhäistä ja muutamat kuvat oli otettu.

Kävimme syömässä jossain satunnaisesti valitsemassamme pastapaikassa aivan tässä lähistöllä. Pasta-annoksen sai pahviseen rasiaan ja sen valmistuminenkin oli aivan minuuteista kiinni joten melkoinen pikaruokapaikka oli kyseessä. Tästä huolimatta ruokaa ei voi missään suhteessa moittia sillä sen maku oli todella herkullinen ja aterian koko oli sellainen että nälkää ei tarvinnut enää seuralaisenaan kuljettaa.

Jatkoimme ruoan jälkeen vielä kahville ja jäätelölle läheiseen jäätelöbaariin.

Herkullista jäätelöä

Jäätelöbaarissa sitten humahtikin seuraavat neljä tuntia ellei jopa enemmänkin. Jäimme rupattelemaan paikan työntekijän kanssa niitä näitä kaikkea maan ja taivaan väliltä. Kerkesimme jutustelemaan minkälaista asumisen hintataso on Prahassa, miten verotus täällä toimii, onko täällä maahanmuuttoa juurikaan, mitä tsekit yleisesti ajattelevat turismista, osaavatko slovakit ja tsekit toistensa kieltä ja ymmärtävätkö he myös venäjää kun se kuulostaa niin samalta, minkälaisia tunnettuja suomalaisia on olemassa, millaisia artisteja hänelle suosittelisimme kotimaastamme ja sain myös häneltä suosituksia slovakilaisista tai tsekkiläisistä artisteista.

Keskustelut kerkesivät risteämään myös filosofisiin ja eksistentiaalisiin kysymyksiin, ihmisten kohtaamiseen ja onnellisuuteen ja sosiaalisen median vaikutukseen kulttuurissa, automaatioon ja kehittymiseen, käteisen rahan käyttöön ja sen positiivisiin vaikutuksiin yksilönvapauksien kannalta, sensuuriin, kännykän näpeltämiskulttuuriin ja myös jopa spiritualisiin kysymyksiin. Oli varsin mielenkiintoinen kohtaaminen ja pitkä jutustelutuokio aihepiireistä aivan laidasta laitaan 😀

Jatkoimme sieltä sitten matkaamme vielä pakistanilaiseen ravintolaan. Emme olleet etukäteen päättäneet minne menemme, mutta lähistöllä satuimme bongaamaan sellaisen paikan joten suuntasimme sinne. Kysyimme josko korttimaksu käy ja koska se kävi siirryimme aterioimaan.

Pakistanilaisessa ruokapaikassa oli myös akvaarioita

Ateria oli hyvä ja täyttävä. Ruoan jälkeen suuntasimme hotellia kohden. Pysähdyimme vielä hotellille mennessä pienellä kaupalla ostamassa illaksi vettä ja kaljaa ja palasimme huoneelle.

Siitä sitten läppäri esiin ja tätä kirjoittamaan. Kello on nyt 21:10 ja on aika lopettaa tämän kirjoittaminen ja siirtyä katsomaan minkälaista videomateriaalia tämän päivän kuvauksista tuli ja ruveta tekemään tämän päivän videota päivän tapahtumista. Kuulemiin siis seuraavaan kertaan!

Leave a Reply

Your email address will not be published.