Perjantaipullo: Brunehaut Saint Martin Blonde

Belgialaisen Brasserie de Brunehautin panimon panema Saint Martin Blonde on 7.0 % vahvuinen ale (luostariolut). Katkeroita siinä on 28.0 EBU ja kantavierrettä on 16.0 °P. Olutta myydään Alkon vakiovalikoimissa.

Pullon aukaistua erottaa vahvan ja hiemän pistävänkin tuoksun joka säilyy vahvana myös tuopissa. Tuoksussa on aavistuksen hiivamaisuutta.

Olut vaahtuaa kaadettaessa kohtalaisesti, mutta korkeaan lasiin kaadettuna kovin paljoa vauhtia ei joudunut kaataessa hidastamaan. Pienemmän lasin kanssa joutuisi hieman varovaisemmin ottamaan.

Suutuntuma on kepeä, samea ja kuiva. Maussa on aavistus sitruunaista vivahdetta kepeän hedelmäisyyden seassa. Kokonaiskuva jättää kuitenkin hieman kaipaamaan jotain enemmän sillä maku on aavistuksen laimea ja ponneton. Ei tämä huonokaan ole ja on aivan juomakelpoinen, mutta ei silti omaan makuuni mitenkään erikoinen.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Gregorian – My immortal tai Era – Divano.

Leave a Reply

Your email address will not be published.