Kuukausikatsaus kesäkuuhun

Näkymää Prahasta

Kesäkuu on jäämässä pian taakse ja kesälomakin päättyy sen myötä. Blogille tavalliseen tapaan on aika kuitenkin tehdä lyhyt kuukausikatsaus kuluneeseen kuukauteen.

Kulunut kuukausi oli hyvä kuukausi ja olipa se myös itselleni ensimmäinen täysipitkä kesäloma ties kuinka pitkään aikaan. En edes muista milloin viimeksi olisin ollut kesälomalla kuukautta sillä lomat on lähes poikkeuksetta jääneet lyhyemmiksi useiden työpaikkojen vaihdosten myötä. Lisäksi jäljelle jäi vielä kahdeksan päivää syksyä/talvea varten joten kaikkia kertyneitä lomia ei ole tullut edes kerralla tuhlattua.

Kesäloma tuli otettua rennosti. Alkulomasta kävin kavereiden kanssa makkaran paistossa (josta tänne blogiinkin kirjoitin) . Alkulomasta kaverini Itä-Suomesta tuli muutamiksi päiviksi kyläilemään tänne ja heti hänen vierailunsa perään tuli sitten toinen kaverini samoilta suunnilta. Tämän toisen kaverini kanssa olimme lähdössä Prahaan, joten heti kun hän saapui luokseni aloimme jo samana yönä suunnittelemaan matkaa ja varailemaan lentolippuja.

Prahaan lähdimme 11 päivä ja takaisin palasimme 17 päivä. Käytännössä olimme siis viikon reissussa. Reissusta olen kirjoittanutkin tänne blogiin (löytyy kategoriasta Matkat) ja lisäksi tein reissussa videoita myös YouTubeen omalle kanavalleni ItsMeAleksi. Lyhyesti kirjoittaen reissu oli onnistunut ja mukava kokemus ja mieluusti sinne toisenkin kerran lähtisin käymään.

Suomeen palaamisen jälkeen loppuloma on mennyt käytännössä kotona siivoillessa, kavereita nähden, valokuvaillessa ja muuta tavallista arkea viettäen. Jonkin verran on kämppääkin tullut sisustettua (lähiviikkoina postauksia tulossa näistä) joten aivan hukkaan ei loma mennyt senkään suhteen.

Elokuvia katsoin alkukuusta kohtalaisen monta, mutta loppukuusta sitten en kerennyt juurikaan katsomaan mitään. 18 elokuvaa kuitenkin tuli katsottua tämän kuun puolella joten ei ole videotykki mennyt ostoksena hukkaan.

Varsinaista lenkkeilyä en saanut aikaiseksi lomalla lainkaan mutta onneksi hyötyliikuntaa sitäkin enemmän. Prahassa tuli tallusteltua jopa yli 10 kilometrin päivätahteja useampanakin päivänä ja Suomessakin monena päivänä hyötyliikuntaa tuli yli viisi kilometriä päivää kohden joten sinänsä kuntoilu ei ole kokonaan jäänyt vaikka erillisiä lenkkejä en ole tehnytkään. Josko sitä taas työrytmin myötä saisi aktivoiduttua lenkkeilyssäkin!

Painoa tuli lomalla noin pari kiloa lisää, joten loman jälkeen on taas hyvä palata takaisin tolkullisempaan ruokailuun ja liikuntarytmiin jottei tarvitse kuukauden päästä laittaa aina jalkoja taskuun ja mennä pyörimällä eteenpäin liiallisen painon kertymisen vuoksi. Kuitenkin positiivista että tämän enempää en kesälomalla päässyt turpoamaan 😀

Suomen luonnossa pörriäiset lentelevät

Kesäkuun puolella sain myytyä paljon ylimääräiseksi jäänyttä omaisuutta ja tarkoitus on vähentää sitä jatkossakin lisää. Näistä kuitenkin tulee myöhemmissä postauksissa erikseen lisää juttua.

Kuun viimeisenä päivänä (eli tänään) kävin vihdoin ja viimein myös Rekolan luterilaisessa kirkossa kuuntelemassa jumalanpalvelusta. Tapahtuma oli mielenkiintoinen ja perinteikäs messu ilman sen suurempia ihmeitä.

Kesäkuu oli siis kaikin puolin mukava kuukausi ilman mitään sen suurempia mullistuksia. Loma oli hyvä ja siitä tuli nautittua, mutta harmillisen nopeasti se silti tuntui menevän ohitse. Toivottavasti kuitenkin työrytmin löytää nopeasti taas päälle ja pääsee takaisin työn touhuun hyvin energiaa ladanneena!

Mukavaa alkavaa kuukautta jokaiselle 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.