Mini kulkee taas

Mini on jälleen ajokunnossa

Jokunen aikaa taas kerkesi vierähtämään että autolla ei päässyt enää pärräilemään. Syynä tähän oli auton akku joka oli päässyt tyhjenemään parkkipaikalla ollessaan.

En ole täysin varma mikä moisen on aiheuttanut mutta havaitsin ainakin unohtaneeni tupakansytyttimeen FM-lähettimen kiinni varmaankin kuukaudeksi joten mitä luultavammin tämä on aiheuttanut akun tyhjentymisen.

Täyttä varmuutta auton käynnistymättömyydelle ei ollut mutta vahva epäilys oli siitä että ongelma on seurausta akun tyhjentymisestä sillä mitään sisävaloja tai vastaavia ei autoon tullut. Viime perjantaina sain vihdoin aikaiseksi käydä ostamassa kaapelit joilla voi akkuun syöttää toisesta autosta virtaa ja niinpä perjantaina illalla sitten kaveri tuli autonsa kanssa pihassa pyörähtämään ja antamaan Minille virtaa.

Toisesta autosta virtaa saatuaan Mini käynnistyi samantien ilman ongelmia joten oli ilahduttavaa havaita että käynnistymättömyyden ainoa syy näytti olevan ainoastaan tyhjentyneessä akussa. Heti kun auton oli saanut käyntiin lähdin pyöriskelemään lähialueille ympyrää useammaksi kymmeneksi minuutiksi jotta saan akkua ladattua sillä tarkoituksena oli lauantaina päästä menemään häihin keskelle ei mitään (lue: Sammattiin) ja omalla autolla sinne meno oli selkeästi helpoin vaihtoehto.

Lauantaina kävin sitten aamusta heti koettamassa vieläkö auto lähtee käyntiin ja ilman ongelmia sai auton käyntiin eikä kaveria tarvinnut kutsua antamaan uutta kertaa virtaa. Viikonloppuna sitten ajelin Sammattiin ja takaisin sekä sunnuntaina vielä Verkkokaupalle Jätkänsaareen ja takaisin ja hyvin tuntuisi Mini taas rullailevan. Täytynee jatkossa muistaa ajaa paljon useammin jotta akku ei pääse tyhjenemään 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.