Kuukausikatsaus heinäkuuhun

Helteinen heinäkuu jäi taakse ja elokuu saapui kuin varkain jälleen luoksemme. Kaikeksi onneksi näyttää siltä että vielä on kesää jäljellä, joten älkäämme vaipuko epätoivon syövereihin vaan iloitaan vielä kun aurinkoisia päiviä on joista nauttia. Blogille tuttuun tapaan on kuukauden viimeisenä tai seuraavan kuukauden ensimmäisenä päivänä aika silti tehdä lyhyt kuukausikatsaus kuukauden tapahtumiin.

Viime kuukauden puolelle mahtui monenlaista aktiviteettia. Suurimpana ja mielenkiintoisimpana ehdottomasti oli serkkuni häät joissa sain kunnian olla vieraana. Häät oli kauniit ja niin oli hääparikin, kuinkas muuten. Häät järjestettiin maaseudun rauhassa Lohjan Sammatissa eli pääkaupunkiseutulaisittain ajateltuna Lapissa joka alkaa heti Kehä III:n ulkopuolelta.

Heinäkuussa myös asuntoa tuli laitettua jälleen miellyttävämpään kuntoon. Serkkupoika kävi laittamassa uudet verhokiskot jokaiseen huoneeseen ja nyt pystyn laittamaan verhot kiinni ja auki kuten normaalit ihmiset tavallisissa elämässään tapaavat tehdä. Ai että, tämä on hyvä. Mikäs sen mukavampaa kuin saada verhot laitettua auki tai kiinni aina kun siltä tuntuu ilman että verhot tökkivät sentin tai kahden välein niin paljon että niiden laittaminen aiheuttaa tarpeetonta verenpaineen nousua.

Viime kuun puolella sisustuksellisesti tuli palattua takaisi kahden tietokoneen ratkaisuun jotka molemmat ovat eri huoneissa. Aikaisemmin oli Mac Mini kiinni olohuoneessa samassa näytössä kuin pelitietokoneeni, mutta lopulta ahtauden ja epäkäytännöllisyyden vuoksi viskasin Mac Minin makuuhuoneeseen omalle pöydälleen. Mac-kone on ensisijaisena tietokoneenani audiovisuaalisessa tuotannossani (eli valokuvien käsittely, videoiden editointi sekä musiikin teko) ja siinä tarvittavat romut eivät olisi enää fiksusti mahtuneet olohuoneeseen joten parempi oli tehdä siisteyden ja käytännöllisyyden suhteen joustaminen että toinen kone on eri paikassa kuin toinen. Parempi kaksi hyvää erillistä ratkaisua kuin kaksi epäkäytännöllistä yhdessä läjässä.

Koivukylässä on kesäistä

Viime kuun puolella tuli tori.fi:ssä myytyä myös vanhaa rompetta pois ja hankittua kaikkea muuta nykyisin tarpeellisempaa tilalle. Viime kuu oli vanhan roinan myynnin osalta kokonaisuutena varsin hyvä ja viimeksi eilen laitoin vielä lisää roinaa kaapeista myyntiin, toivottavasti nekin lähtevät kiertoon inhimillisessä ajassa. On hyvä laittaa aina ylimääräiseksi jääneitä romuja myyntiin sillä nopeasti niistä satojakin euroja saattaa irrota uusiokäyttöä varten.

Viime kuukauden ostoksista tänne blogiinkin jo kirjoitin että monihuoneäänijärjestelmä tuli vaihdettua Sonokseen (lue täältä) ja nyt hieman vajaa kuukauden niitä käyttäneenä olen pitänyt näitä erinomaisena ostoksena. Taustamusiikin kuuntelun määrä on lisääntynyt todella paljon kiitos Sonosten suoraviivaisen ja vaivattoman käyttökokemuksen. On todella mukava aamuisin pistää rauhallista musiikkia taustalle hiljaisella soimaan samalla kun kahvia ryystää ja katsoo kuin päivä tekee tuloaan. Joskus aikoinaan koetin bluetooth-kaiutintakin tällaiseen mutta se jäi käyttämättä tämänkaltaisessa käytössä liiallisen säätämisen tarpeen vuoksi.

Heinäkuussa hankin myös Rajalan kesäalennuksesta uuden kameran josta täällä blogissakin ohimennen mainitsin (lue täältä). Nyt vajaan kuukauden Fujifilm X-T2:ta ja sen kittiputkea käyttäneenä on vahvasti jo syntynyt mielikuva siitä että se on paras kamera mitä olen koskaan omistanut. Olen kuvaillut luultavasti vuodesta 2003 saakka jolloin käytössäni oli analoginen pokkarikamera. Kuitenkin ensimmäisen digitaalisen kameran hankin jo vuonna 2004 ja sen jälkeen kameroita on tullut ja mennyt vuosien mittaan hyvin monenlaisia, pääsääntöisesti Canoneita ja nyt viime vuosina Nikoneita.

Fujifilm X-T2:n käytöstä ja viehättävyydestä kuvauksessa kertonee jotain se että olen tänä vuonna vajaassa kuukaudessa kuvannut sillä jo yli 3900 valokuvaa. Vertailukohteena Nikon D750:llä olen kuvannut koko alkuvuoden aikana 3011 valokuvaa ja siinä on kuitenkin mukana koko Prahan reissu ja kaikki muutkin valokuvat. Lyhyesti sanoen Fuji on kulkenut mukana kourassa lähes jokaisena päivänä kun olen ollut töissä, kaupungilla tai milloin missäkin. Se on ollut sopivan kevyt kuljettaa mukana ja sitä on ollut hauska käyttää – mitäpä se parempaa kameralta voisi toivoa?

Muista hankkimistani sekalaisista laitehankinnoista kirjoittelen joskus tänne arvosteluita ja kokemuksia jos ja kun jaksan ja saan aikaiseksi.

Heinäkuussa tuli myös käytyä useammallakin keikalla. Kävin katsomassa Hilland Playboysia (lue täältä), Carach Angrenia (lue täältä) sekä Wolfheartia (lue täältä), Ruudolfia ja Prinssi Jusufia (kuvia tulossa lähiviikkoina) ja tulipa vihdoin viimein nähtyä myös The Offspring jonka lämppärinä oli Danko Jones. Harmillisesti tuolla keikalla sai ainoastaan matkapuhelimella kuvata joten saapa nähdä tuleeko mitään kuvia näistä tänne. Täytyy katsoa onko niissä seassa yhtään julkaisukelpoista 🙂

Vaikka heinäkuussa palasin kesälomalta takaisin töihin jäi onneksi sosiaalisellekin elämälle normaaliin tapaan aikaa. Innostuinpa myös työkaverini kanssa vetämään paikallisessa kuppilassa duettona karaokea. Lisäksi sain vihdoin ja viimein aikaiseksi monen vuoden sitten joskus -ajattelun jälkeen käydä täällä päin yökerholla. Kävin joraamassa Vantaalla sijaitsevalla Pingviinillä kaverini ja hänen kaverinsa kanssa.

Elokuvien katsomisen määrä romahti merkittävästi sillä viime kuussa katsoin vain kymmenen elokuvaa. Tämä on toki ymmärrettävää kun aika on kuitenkin rajoitettua ja harrastuksia ja menoja oli muitakin, mutta eiköhän tässä taas syksyä kohden mennessä tule enemmänkin elokuville aikaa.

Viime kuu oli myös ilahduttava senkin suhteen että auto tuli takaisin laitettua kaverin kanssa ajokuntoiseksi (eli käynnistettyä kaapeleista) ja useampana iltana sen jälkeen onkin autolla tullut pärräiltyä. Jos saan asiakkaalta autopaikan järjestymään rupean käymään nykyisessä asikasprojektissa omalla autolla jotta säästyisi merkittävästi aikaa viikkotasolla työmatkoista. Saapa nähdä miten käy!

Viime kuukausi oli itselleni myös ensimmäinen kuukausi milloin pidin päiväkirjaa kokonaan paperisena versiona. Olen joskus vuosia sitten koettanut kirjoittaa (lähes) joka-aamuista päiväkirjaani paperille mutta olen kuitenkin palannut aina takaisin tietokoneella kirjoittamiseen sen helppouden ja käytännöllisyyden vuoksi.

Kuitenkin sen jälkeen kun hankin tulostimen (lue täältä) innostuin tästä päiväkirjan käsin kirjoittamisesta paperille aivan uudella tapaa sillä nyt päiväkirjamerkintöhin tulee kirjoittamisen lisäksi tulostettua aina yksi kuva edellisen päivän tapahtumista. Tämä on antanut päiväkirjalle paperisena versiona selkeän edun tietokoneella kirjoittamiseen sillä konkreettinen valokuva liimattuna päiväkirjan sivulle antaa aivan erilaisen tunteen kuin digitaalisessa muodossa jossain bittiavarauudessa pyörivä valokuva ja teksti. Jatkan siis yhä paperisen päiväkirjan parissa 🙂

Kokonaisuutena heinäkuu oli hyvä kuukausi. Siihen mahtui monenlaista aktiviteettia mutta myös rennosti ottamista. Toisin sanoen pääpiirteittäin tavallista arkielämää mutta lisäksi myös hyvänä vaihteluna häitäkin pääsi pitkästä aikaa nauttimaan 🙂

Mukavaa alkanutta kuukautta kaikille!

Leave a Reply

Your email address will not be published.