Perjantaipullo: Luscious Lucy IPA

Kotimaisen käsityöläispanimon Hopping Brewstersin Luscious Lucy on 5.1 % vahvuinen IPA. Mitään muita tietoja oluesta en sitten tähän hätään netistä löytänytkään eikä panimon omilla nettisivuilla juurikaan infoa irronnut. Aikaisemmin kyseisen panimon oluista olen kirjoittanut tänne blogiin ainoastaan Flight Cadet Apasta joten mielenkiintoista oli maistaa myös muita panimon tuotteita.

Pullon etiketti on varsin tyylikäs ja kaupassa hyllyssä edukseen erottuva – kuinkas muuten, kaunis vähäpukeinen nainen toimii aina 😉 . Korkin aukaistua löytää etiketissäkin mainitun mangon tuoksun. Olut vaahtoaa kohtalaisen paljon tuoppiin kaadettaessa mutta vaahto kuluu pinnalta pois niin nopeaa tahtia että kovin pitkään pullon kaatamisessa tuoppiin ei joudu säätämään. Tuoksu erottuu hyvin vielä tuopissakin.

Suutuntuma on puolitäyteläinen, kohtalaisen sitruksinen ja kohtalaisen kitkerä. Myös makuun on saatu ilahduttavan selkeästi erottuvaa mangoa. Yleisestuntumaltaan olut on vahvasti kirpeään ja kuivaan kallellaan mutta kuitenkin helposti nautittavaa sorttia. Sellainen että voin kuvitella ostavani tätä vielä uudemmankin kerran ja nauttivani esimerkiksi ruoan kanssa.

Musiikkina menee mm. The Sweeplings – Carry me home tai Corey Kilgannon – The Rhine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.