Uusi TV-taso

Uusi TV-taso

Kodin sisustaminen jatkuu vähän kerrallaan. Tällä kertaa muutoksen koki televisiotaso sekä työtuoli. Työtuolista postaan joskus erikseen kokemuksia mutta tällä kertaa lyhyesti kirjoitan tästä televisiotasosta.

Aikaisemman televisiotasoni voi nähdä esimerkiksi muuton jälkeisestä postauksesta Muutama kuva olohuoneesta. Niissä kuvissa se vielä näytti hyvälle koska romppeen määrä oli merkittävästi nykyistä vähäisempi. Kuvissa ei ollut vielä olohuoneeseen myöhemmin tullutta pianoa, videotykkiä jne.

Vähitellen asuntoon on tullut lisää tavaraa joka tietenkin on muuttanut sitä minkälaiset huonekalut palvelevat parhaiten muuttuneita käyttötapoja. Esimerkiksi isot lattiakaiuttimet tuli siisteyden vuoksi vietyä pois olohuoneesta sillä nautin elokuvissa ja peleissä enemmän 5.1 tai 4.1 äänentoistosta kuin ainoastaan stereosta. Vierekkäin molempien pitäminen häiritsi visuaalista silmääni joten päädyin viemään isot kaiuttimet makuuhuoneeseen jotta surround-äänissä pysytään etu- ja takakaiuttimien osalta samanlaisessa äänentoistossa. Koska isoja kaiuttimia ei enää olohuoneessa ole oli myös televisiotaso mahdollista päivittää täysin erilaiseksi kuin aikaisemmin.

Televisiotaso tuli haettua IKEAsta, kuinkas muuten. Varsinaisesti kuvassa on kaksi TV-tasoa vierekkäin, 2 x 120 cm Bestå-sarjan runkoa. Tuotteen löytää IKEAn sivulta tämän linkin takaa. Syyt miksi päädyin tähän malliin oli omaa silmää miellyttävä ulkonäkö sekä tietenkin yhtä tärkeänä oikea korkeus.

Oikea korkeus oli täysin ehdoton vaatimus sillä televisiotason päällä on UST-videotykki. Kangas on asennettu kiinteästi tiettyyn korkeuteen ja se on mitoitettu aikaisemman televisiotason korkeuden mukaan. Kankaan paikan vaihtaminen olisi ollut merkittävästi hankalampi operaatio kuin vain etsiä suoraan oikeaa korkeutta oleva TV-taso joten tämän suhteen IKEAn Bestå täytti vaatimukset suoraan.

Tasoa kasaamassa

Taso myydään ilman ovia joten ovet ja saranat oli ostettava erikseen. Ostin fiksusti kaksi ovea sekä kaksi pussia saranoita eli molempiin oviin. Kotona ensimmäisen tason kasattua tajusin että ovi tietenkin yltää vain puoleen väliin yhtä tasoa joten molemmat ovet menivät ensimmäiseen kasaamaani televisiotasoon. Heh, kuinkas muuten. Seuraavana päivänä oli siis uusi reissu IKEAan edessä hakemaan kaksi ovea lisää. Onneksi ovet ovat niin pieniä että ne mahtuivat omaan autoonikin ilman ongelmia.

Hankin tason sisälle myös muutamat hyllylevyt. Hyllylevyjen paikan voi helposti valita valmiiksi oleviin reikiin sovittamalla ja ainakin omaan käyttööni hyvät korkeudet hyllylle löytyi helposti.

Hyvä puoli näissä tasoissa on myös valmiiksi mietityt johdon reiät takana, eli takalevyssä on jätetty reiät ylös ja alas joista johdot voi pujotella tason taakse. Kätevää. On kuitenkin hyvä huomata että taso on kohtalaisen kapea joten yhdestä hyllystä toiselta puolen jouduin jättämään koko takalevyn pois jotta sain AV-vahvistimen sinne sisälle mahtumaan niin että johdotkin saa sinne kiinni.

Hyllyn kasaaminen oli helppo operaatio, mutta tarpeeksi IKEAmainen että sain tälläkin kertaa urpoiltua kasausvaiheessa parissa kohdassa. Kaikkein rasittavimmat osat kiinnittää oli muutamat metalliset osat. Rasittavimmaksi näiden kiinnityksen teki se että käytin käsikäyttöistä ruuvimeisseliä koska en omista akkukonetta ja hiki päässä näitä sitten ähersin kiinni. Ilahduttavasti (sarkasmi) kun olin saanut koko tason kasaan sain havaita että eihän niillä osilla ole edes mitään merkitystä jos tasoa ei kiinnitä seinään joten täysin turhaan olin näitä hiki päässä vääntänyt kiinni. Seuraavaa tasoa kasatessa jätin nämä sitten suosiolla laittamatta 😀

Ovien kiinnittäminen oli kanssa nihkeä prosessi mutta sain kuin sainkin ne paikalleen. Nyt joitain päiviä hyllyä kämpässäni katsoneena olen ollut todella tyytyväinen. Se on siisti ja sinne saa näppärästi vahvistimen, cd-soittimen, konsolit ja vinyylilevyt sisään piiloon joten ainoa ongelma tason kanssa on vahvistimen ja CD-soittimen kaukosäätimen toimimattomuus oven ollessa kiinni sekä potentiaalisesti konsoleiden lämpeneminen kovassa käytössä. Kaikista näistä selviää ovea avaamalla käytön aikana.

Lisäksi kaukosäätimen toimimattomuuteen on olemassa Verkkokaupassa erilaisia infrapunan jatkeita joten kirjoitan sellaisesta tänne blogiin myöhemmin kokemuksia kuinka ne toimivat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.