Polttimon vaihtoa Miniin

Mini yksisilmäisenä

Käytin Miniä jälleen liikkeessä huollossa, tällä kertaa tosin merkittävästi pienemmän syyn vuoksi. Toinen etuvalo oli päässyt palamaan ja uusi valo piti saada mahdollisimman pian jotta yksisilmäisenä ei tule ajeltua.

Ostin tähän huoltoasemalta jo H7-polttimon aikaisemmin, mutta päätin että vien sittenkin liikkeeseen polttimon vaihtoon ainakin kerran. Kun kerran käyttää tätä tämän takia huollossa saa käsityksen kauanko ammattilaisella menee tämän automallin kanssa polttimon vaihtoon.

Koska kyseessä oli hänelle nopea operaatio ja luonnistui käsipelissä ilman työkaluja tiedän nyt jatkossa että voin tämän opetella itsekin ilman että tulee lähdettyä opettelemaan mitään suhteettoman monimutkaista asiaa tietämättään. Ajatuksena oli että jos liikkeessä menisi vartista puoleen tuntiin tämän väsäämisessä niin tällöin ainakin toisin jatkossakin polttimon vaihdon takia huoltoliikkeeseen mieluummin kun lähden itse opettelemaan asiaa. Koska operaatio sujui osaavalta alle viiden minuutin on tämä asia joka ehkä kannattaa itsekin siis opetella.

Toivon mukaan polttimoita ei kuitenkaan pala kovalla tahdilla eikä tämä asia olisi ajankohtainen ihan hetkiin. Hintaa töille tuli kuitenkin 17 eur vai 17,50 eur joten ei mikään kallis huolto ollut kyseessä. 25 euroa olisi ollut jos olisin ottanut polttimon samasta paikasta. Nyt on taas molemmissa polttimoissa valoa kuten kuuluu ollakin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.