Kuukausikatsaus syyskuuhun

Helsinki syyskuussa 2019

Syyskuu 2019 on kääntynyt pois kalenterin lehdiltä ja katse on kääntynyt jo lokakuun leppoisiin keleihin. Syksy tekee tuloaan kovaa vauhtia, lehdet kellastuvat ja rupeavat putoilemaan maahan jääden odottamaan lumen saapumista. Sitä ennen on kuitenkin perinteisen kuukausikatsauksen aika.

Kuten yleensä muissakaan kuukausissa ei syyskuussa tapahtunut ihmeitä. Elämä rullaili eteenpäin omalla painollaan arjen pyöriessä uomissaan. Merkittävimmät viime kuun tapahtumat luultavasti ovat olleet asunnon sisustukseen liittyvät muutokset. Kuten täältä blogistakin on voinut lukea on sisustus kokenut muutoksia jälleen kerran pienin askelin kohden itseäni miellyttävämpää suuntaa.

Viime kuun puolella tuli asunnossa vaihdettua televisiotaso (lue täältä), siirrettyä hifisetuppi makuuhuoneeseen ja hankittua sinne laiteteline (lue täältä) sekä lepotuoli (lue täältä). Näiden muutosten ansiosta myös musiikin kuuntelun määrät ovat olleet merkittävässä nousussa ja monia levyjä on tullut kuunneltua rentotuen ja ajatuksen kanssa. Pienistä muutoksista lähtee isot vaikutukset, niin myös näissä hankinnoissa.

Lisääntyneen musiikin kuuntelun myötä sain aikaiseksi aloittaa myös ikuisuusprojektin. Ajatuksenani on kuunnella jokainen omistamani CD- sekä vinyylilevy ja siten varmistaa että levyt ovat yhä kunnossa jonka jälkeen lisään ne Discogs.com sivun kokoelmaani (jonka löytää lisäysjärjestyksessä täältä). Ajatuksena tässä on tietenkin se että saan ajantasaisen listauksen omistamistani levyistä ja varmistan että mikään levyistä ei ole rikki. Lisäksi CD-levyjen kohdalla samalla rippaan levyt myös koneelle mikäli jostain syystä levy on jäänyt rippaamatta joten voin levyjä kuunnella myös Roonin kautta koneelta, tabletilta ja puhelimelta. Kuunteluprojekti on alkanut hyvin sillä olen jo käsitellyt 28 CD-levyä joten enää rapiat seitsemän- tai kahdeksansataa levyä jäljellä 😀

Tanssiesitystä tuli nähtyä kaupungilla

Musiikin kuunteluun liiittyen myös eri kaiuttimia on tullut lähiaikoina kuunneltua ja vähitellen kun niitä testailen tulen niistä tänne blogiinkin kirjoittamaan. Yhden lyhyen kaiutinarvostelun sain jo valmiiksi kirjoittaa ja se tulee lähiviikkoina myös julki joten mikäli hifistelyt kiinnostaa niin kannattaa käydä lähiaikoina blogia selailemassa.

Musiikin kuuntelun lisäksi myös soiteltua tuli muutamat kerrat työporukan kanssa. Mukava käydä aina välillä treenaamassa porukalla kappaleita sillä yhdessä soittaen oppii aivan erilaisia asioita soittamisesta.

Musiikkiin liittyvästi kävin myös työkaverini kanssa hifimessuilla (lue täältä) ihmettelemässä mitä kaikkea siellä on esillä. Paljon oli kiintoisia tuotteita joita voisi hankkia mikäli taloudellisia rajoitteita ei olisi. Siinä vaiheessa kun kaiutinpari maksaa noin puolet siitä mitä oma asuntoni ei ole vaikeaa arvata että ei vielä tässä vaiheessa elämää tällaisia ole realistista hankkia.

Syyskuussa kävin myös pelaamassa elämässäni ensimmäistä kertaa Dungeons & Dragons -roolipeliä kaverini ja hänen kavereidensa kanssa. Jotain uutta ja ihmeellistä siis tuli koettua. Larppaus on vielä kokematta, mene tiedä vaikka joskus sellaistakin hurahtaisi koettamaan. Sitä odotellessa 😀

Myös elokuvateatterissa tuli käytyä työporukan kanssa. Kävimme Rakkautta & Anarkiaa festarilla katsomassa Honeyland-nimisen leffan. Mielenkiintoinen kokemus oli käydä katsomassa jotain hyvin erilaista elokuvaa kuin mitä tavallisesti näkee. Muutoin elokuvien katsominen oli todella vähäistä ja katsoin ainoastaan 14 elokuvaa joista yksi siis oli tuo Honeyland. Kaikkea ei kerkeä tekemään joten minkäs teet.

Annankadun Adventtikirkolla tuli käytyä muutamassa jumalanpalveluksessa

Viime kuun puolella paino lähti jälleen taas liikkumaan hieman alaspäin. Kuukausien ajan paino on tuntunut olevan jumissa 107.5 kg:ssa mutta tänään aamupaino oli 106.9 kg. Onneksi kuitenkin pitkään jatkunut painon tasainen jumitus on lähtenyt taas kehittymään parempaan suuntaan vaikka isoja muutoksia ei olekaan.

Painonpudotukseen liittyen suurimpana muutoksena on tapahtunut unimäärän lisääminen. Lähes aina unimäärät tuppaavat jäädä alle suosituksien mutta nyt viimeisen parin viikon ajan olen panostanut siihen että unta tulee tarpeeksi. Ehkäpä tämä auttaa edistymään taas painon kanssa terveempään suuntaan. Laitan ensi kuun postauksessa taas lisää tietoa miten meininki on edennyt.

Tavalliseen tapaan elämä on siis jatkunut joten tästä on hyvä jatkaa kohden alkanutta kuukautta. Mukavaa alkanutta lokakuuta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.