Vuosikatsaus vuoteen 2019

Kuten vuoden ensimmäisenä päivänä julkaistussa postauksessa lupasin teen erillisen vuosikatsauksen viimeistään sunnuntaina. Pacta sunt servanda kuten sanotaan joten tässäpä lyhyt katsaus taakse jääneeseen vuoteen 🙂

Tammikuu oli viime vuonna huono sillä isäni oli nukkunut pois ja tammikuussa oli hautajaiset. Huonojen puolien lisäksi onneksi tammikuuhun mahtui myös normaalia elämää ja kotiin tuli tuolloin myös hankittua viime vuonna luultavasti eniten käyttöä kokenut kapistus eli videotykki sekä valkokangas. Vasta tuolloin hankin kotiini myös mikroaaltouunin joka sopii asuntooni mikrolle varattuun paikkaan joten koti eteni hieman kodikkaammaksi ja käytännöllisemmäksi.

Helmikuu oli liikunnan suhteen hyvä kuukausi ja lenkkeilin paljon. Vähitellen vuoden loppua kohden sekin tapa jäi ja liikunta muuttui enemmän ainoastan hyötyöliikunnaksi (joskin kilometrimäärät pysynyt silti lähes samoissa lukemissa), mutta helmikuu oli hyvä sen osalta. Kotia tuli laitettua hieman tuolloinkin parempaan kuntoon ja mac-tietokoneet päivitettyä. Videoeditointia tuli myös tuossa vaiheessa lähdettyä opettelemaan Final Cut Pro X:llä.

Maaliskuu oli lyhytelokuvien värkkäämisen kuukausi. Kolme lyhytfilmiä saatiin tehtyä kaverien kanssa sekä muutaman yksin. Näistä kuitenkin opin sitä mitä lähdin hakemaan joten sen suhteen ne olivat todella hyviä oppitunteja. Lisäksi maaliskuussa hankin vinyylisoittimen joka on yhä käytössäni ja vinyyleitä tulee vieläkin hankittua.

Huhtikuu oli kodin sisustamisen kannalta hyvä sillä hankin uuden sohvan, uudet verhot ja televisiokin tuli laitettua serkkuni toimesta seinätelineellä seinälle. Nyt tätä kirjoittaessa tulee hieman kauhistunut olo että onko tästä jo kulunut melkein vuosi!? Uskomatonta.

Toukokuu oli rento hönöttämisen kuukausi eikä mitään maata mullistavaa tuolloinkaan tapahtunut, leffojen katsomista ja pelaamista ja töissä käymistä.

Kesäkuu oli lomakuukausi! Kävin kaverini kanssa Prahassa ja olimme siellä lähes viikon. Reissu oli mahtava ja Praha oli kaunis kaupunki. Reissulla tuli myös kuvailtua videoita YouTubeen joka oli myös mielenkiintoista opettelemista videoiden tekemisen saralla.

Heinäkuu oli kuukausi jolloin olin pitkästä aikaa häissä. Serkkuni häät olivat ehdottomasti kuukauden ikimuistoinen kokemus. Samassa kuussa myös kotiin tuli vaihdettua verhokiskot (no okei, samainen serkkuni tietenkin vaihtoi ne koska en itse osaa enkä omista työkalujakaan) ja se on parantanut elämänlaatua kummasti. On mukava kun verhot rullaavat kiskoa pitkin eikä aiheuta ärräpäiden lentämistä tökkimisen vuoksi.

Heinäkuussa vaihdoin myös kodin monihuoneäänentoiston Sonokseen ja se onkin ollut ahkerassa käytössä yhä edelleen. Hyvä niin, ei ole siis ostos mennyt hukkaan. Niin ja tietenkin heinäkuussa kesälomarahoilla hankin myös Rajalan alennusmyynneistä nykyisen kamerani, Fujifilm X-T2:n. Kamera on ollut paras kamera mitä olen koskaan omistanut ja sen oston myötä olen muut kamerani myynytkin pois. En ole vieläkään saanut arvostelua tänne kirjoitettua, mutta ehkä joskus 😀

Heinäkuun myötä aktivoiduin vuosien jälkeen taas keikkojakin katsomaan. Aloitin Hilland Playboysin keikasta ja siitä sitten lähtikin hyvä putki keikoilla käymisiä vuoden loppuun saakka. Samoin heinäkuu muutti päiväkirjakulttuuriani, sillä siinä missä ennen pidin päiväkirjaa digitaalisessa muodossa siirryin heinäkuussa paperiseen päiväkirjaan jossa olen pysynytkin siitä saakka. Tämä tuli mahdolliseksi valokuvatulostimen hankkimisen myötä sillä liimailen aina päiväkirjaan valokuvia jotta niissä on jotain tunnelmaa 🙂

Elokuu oli kuukausi jonka myötä suhteeni Mini Cooperiini läheni. Mini joutui huoltoon ja huolto maksoi sen verran että sen jälkeen vahvistui mielikuva että siitä ei vähässä kummassa luovuta – ei ennen kuin on varaa päivittää uudempaan Miniin. Elokuu oli myös elämäni ensimmäinen kuukausi kun lähdin katsomaan minkälaista toimintaa on adventtikirkolla. Olenkin siitä asti käynyt siellä useana lauantaina ja olin myös uutta vuotta viettämässä kyseisen seurakunnan ihmisten kanssa, joten kannati lähteä elokuussa rohkeasti vain käymään katsomassa mikä meininki. Elokuussa oli myös taiteiden yö jota tuli käytyä katsomassa.

Syyskuu oli jälleen sisustamisen aikaa. Televisiotaso meni vaihtoon, hifisetuppiin tuli hankittua mukava lepotuoli ja hifilaitteille tuli hankittua siisti laiteteline. Kotia kauniimmaksi askel kerrallaan. Hifimessutkin tuli nähtyä. Syyskuussa kävin pelaamassa elämäni ensimmäistä kertaa Dungeons & Dragons -roolipeliä ja sama peli on meillä yhä meneillään. Olemme varmaankin viidesti tai kuudesti pelanneet useamman tunnin session mutta tarina jatkuu yhä 🙂

Lokakuu oli merkittävä kuukausi elämässä sillä lopetin työsuhteeni Goforella. Jälkeenpäin ajateltuna onneksi ei ole kaduttanut vaikka jännittikin lähteä töihin muualle (Ylelle). Gofore oli loistava työnantaja ja hyviä muistoja sieltä jäi paljon joten vieläkin niitä aikoja voi lämmöllä muistella. Lokakuussa sain käytyä myös pitkästä aikaa Itä-Suomessa äidin luona (terveisiä äitille 🙂 ) ja tulihan tuota myös 35 vuotta mittariin itsellenikin. Näin se aika rientää.

Näin lokakuussa myös kotimaisen Entwine-yhtyeen viimeisellä rundillaan ja olihan se uskomattoman hieno kokemus. Keikka oli mahtava, yleisö oli hyvin mukana ja tunnelma katossa. Eipä kai siihen muuta voi sanoa kuin suuri kiitos Entwinelle kaikista näistä vuosista jotka yhtyeen musiikki on elämässäni ollut.

Marraskuu oli uuden alku sillä uusi työni alkoi Yleisradiolla. Työ on ollut mielenkiintoista, monipuolista ja palkitsevaa ja olen päässyt oppimaan myös paljon asioita jotka tukevat omia henkilökohtaisia taiteellisia ambitioitani. Marraskuussa opettelin vihdoin myös täyttämään tulostimen mustesäiliöitä kotona joka on ollut hyvä ratkaisu. Kävin myös marraskuussa keikoilla ja oli todella mukava nähdä monen vuoden jälkeen ystävääni Jyväskylästä. Aika ja vuodet rientävät mutta samanlaisina sitä ollaan ja pysytään monessa mielessä 🙂

Joulukuu oli sitten vuosikymmenen loppu. Tällä tapaa ilmaistuna se kuulostaa varsin fataalilta vaikka sitä se ei missään nimessä ollut. Koska verkkolevyni on yhä huollossa en ole päässyt kirjoittamaan postauksia kuluneelta vuosikymmeneltä valokuvien kera, mutta kun sen joskus saan laitan silloin tällöin satunnaisia postauksia kuluneesta vuosikymmenestä.

Joulukuu oli kuitenkin rauhallinen ja arki rullaili tavalliseen tapaan. Saimme kaverin kanssa myös yhden lyhytfilmin tehtyä joten harrastus jatkui vielä vuoden lopuillakin. Kävin kotiseuduillani joulun vietossa ja loppuovosi tuli rennosti otettua kotona. Uutena vuotena sitten olinkin Keravalla ottamassa alkanutta vuosikymmentä vastaan.

Kokonaisuutena viime vuosi oli tapahtumarikas ja monipuolinen. Opin paljon uusia asioita niin töissä kuin vapaa-ajallani, tutustuin moniin uusiin ihmisiin, opin uusia taitoja ja kerkesin 300 elokuvaakin katsomaan. Ainoastaan isän poissaoloa lukuunottamatta vuosi oli muuten hyvä, joten uuteen alkaneeseen vuosikymmeneen on saanut vauhdikkaan alun jossa katse on jo suunnattu tuleviin suunnitelmiin ja päämääriin.

Hyvää alkanutta vuotta ja vuosikymmentä jokaiselle! Tehdään tästä vielä entistäkin parempi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.