Perjantaipullo: Fiskarsin Sepän Shavu Lager

Kotimaisen Fiskarsin Panimon Sepän Shavu on 5.7 % vahvuinen erikoisolut (savulager). Katkeroita oluesta löytyy 20.0 EBU ja kantavierrettä 11.5 °P. Olutta löytyy tätä kirjoittaessa ainoastaan Alkoissa erikoiserän tuotteena. Oluesta löytää lisää tietoja Alkon nettisivuilta (katso tästä).

Oluen aukaistua löytää ilman suurempia haasteita voimakkaan savun tuoksun. Hyvä niin, sillä omaan mieltymykseeni savuoluessa savu saa tulla voimakkaasti esiin. Tuoppiin kaataminen on nopea ja vaivaton prosessi sillä olut ei kuohua juuri lainkaan ja tuoppiin sen saatteleminen käy suorastaan käden käänteessä.

Olut on väriltään vaalean ruskea ja se on myös koostumukseltaan kohtalaisen sameaa. Suutuntuma on kesitäyteläinen. Maku on miellyttävä ja tasapainoinen ja siitä erottaa helposti savun ja tervan eikä oluen kepeän yrttinen vivahdekaan jää huomaamatta.

Kokonaisuutena miellyttävä olut vaikkakin omat henkilökohtaiset preferenssini toivoisi päästä maistamaan tällaista täyteläisemmällä suutuntumallakin varustettuna.

Savun maun johdattelemana mielen maisema harhailee kesäisiin öihin ja savusaunojen suuntaan ja näinpä musiikkina tämän kanssa toimii mm. Tapio Rautavaara – Tuopin jäljet tai Mark Bernes – Cranes.

Leave a Reply

Your email address will not be published.