Perjantaipullo: Ferdinand Speciální svetlé d’Este

Ferdinand Speciální svetlé d’Este on tsekkiläistä Ferdinandin panimon vahvaa lageria. Sen alkoholitilavuus on 6.5 %, katkeroita löytyy 31.0 EBU ja kantavierrettä 14.3 °P. Olutta myydään vahvuutensa vuoksi Suomessa ainoastaan Alkoissa joissa se on vakiovalikoiman tuote. Lisää teknisiä tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Pullon aukaistua löytää mukavan hennon lagerille tavallisen tuoksun joka kuitenkaan ei ole tämän oluen tapauskessa yhtä raikas kuin monissa muissa tsekkiläisissä lagereissa on ollut. Tuoksussa on kuitenkin selkeästi erottuva hedelmäinen olemus.

Tuoppiin kaadettaessa olut vaahtoaa runsaasti ja hieman malttia saa käyttää kaatamisen suhteen. Pinnalle muodostuu kaunis paksu vaahto joka säilyy tuopissakin hetken aikaa mukana.

Suutuntuma on täyteläinen. Maku on pehmeä, hedelmäinen ja hieman toffeinen. Oluen keskiasteinen humalointi toimii omaan makuuni hyvin ja se antaa miellyttävän tasapainoisen tuntuman. Mielellään tätä toisenkin kerran kyllä ostaa.

Musiikiksi tämän kanssa sopii hyvin kepeä musiikki, mm. Marina – To be human tai Kim Petras – Icy.

Leave a Reply

Your email address will not be published.