Perjantaipullo: Peroni Nastro Azzurro Gluten Free

Peroni Nastro Azzurro Gluten Free on nimensä mukaisesti gluteenitonta olutta. Tyypiltään se on lager. Vahvuutta siinä on 5.1 %, katkeroita 23.0 EBU ja kantavierrettä 11.5 °P. Olutta myydään ainakin Alkon vakiovalikoimasta (katso tästä).

Pullon aukaistua ja tuoksua haistaessa löytää ohraisen tuoksun joka tuopista nousee selkeästi vahvemmin esiin. Tuoksu ei ole omaan mieltymykseeni mikään miellyttävin, mutta onneksi se ei nouse liian dominoivasti esiin normaalisti olutta siemaillessa. Tuoppiin kaataessa ei juurikaan varovaisuutta tarvitse noudattaa sillä vaahtoavuus on varsin vähäistä.

Väri on kullankeltainen ja hyvin pitkälti samanlainen kuin aikaisemmin täällä testaamani gluteenittoman A. Le Coqin väri. Suutuntuma on kesikitäyteläinen ja raikas ja mausta tuleekin hieman Budvarin kaltaisia tuntemuksia vaikka tämä onkin italailainen eikä tsekkiläinen lager. Maku on miedosti humaloitu ja siinä on kevyttä hedelmäisyyttä. Kokonaisuutena tämä toimii itselleni varsin hyvin.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti kepeää musiikkia, mm. Aurora – The Seed tai Wardruna – Raido.

Leave a Reply

Your email address will not be published.