Kuukausikatsaus helmikuuhun

Ja katso; maa oli valkeutta täynnänsä

Niin kulkee tie elämän aina tunnetuissa uomissaan, aikakirjoissa sivut kääntyvät ja ihmislapset ovat astuneet uuteen kuukauteen ja uuteen mahdollisuuteen kasvaa jälleen parhaaksi mahdolliseksi versioksi itsestään. Poeettisesta horinasta huolimatta on blogissa siis perinteisen kuukausikatsauksen aika.

Taakse jäänyt kuukausi noudatti omassa elämässäni suhteellisen tavanomaista kaavaa. Töissä käymistä, elokuvien katselemista, musiikin kuuntelemista, sosiaalista elämää ja aina toisinaan myös pelaamistakin.

Poikkeuksellisesti viime kuussa en jostain syystä saanut aikaiseksi kirjoittaa päiväkirjaa aamuisin juuri lainkaan, joten tässä voin ottaa taas korjausliikettä. Aamuisin on nukkunut pidempään jolloin päiväkirjan kirjoittaminen on jäänyt. Onneksi alkanut kuukausi (näinä molempina päivinä, heh) on osoittanut jälleen parempia merkkejä tämän suhteeen.

Itselläni on siis ollut tapana kirjoittaa päiväkirjaa muistaakseni vuodesta 2010. Alunperin kirjoitin tietokoneella käyttäen Scrivener-nimistä ohjelmaa. Välillä koetin paperista versiota, mutta palasin Scriveneriin. Jossain vaiheessa siirryin sitten käyttämään Day One -ohjelmaa ja sillä menin varmaankin vuoden tai puolitoista. Viime vuoden puolella siirryin paperiseen päiväkirjaan jossa olen sitten pysynyt siitä saakka. Paperista päiväkirjaa on paljon hitaampaa kirjoittaa, mutta jollain tapaa se on persoonallisemman ja aidomman tuntuinen eikä sen varmuuskopionteja tarvitse miettiä laiterikkojen varalta. Tällä linjalla siis yhä jatkan.

Pasila oli viime kuun lopuilla lumeton

Viime kuussa elokuvia tuli katsottua ainoastaan 19 kappaletta joten suhteellisen vähälle on jäänyt alkuvuonna elokuvien katsominen. Jospa tässä kuussa sitten kerkeää jälleen aikaa laittaa siihenkin enemmän 🙂

Elokuviin liittyen kaverin kanssa saimme tehtyä pitkästä aikaa uuden lyhytfilmin. Siitä tuli suhteellisen kämänen ja kökkö, mutta yhtä kaikki siinä tuli saavutettua se tärkein mitä näiden tekemisessä olen lähtenyt hakemaankin. Käytännössä siis oppimista, eli eri asioita mitä voi mennä pieleen (tässä meni asioita pieleen joten nyt jatkossa muistan ne paremmin) sekä tietenkin oppimista eri asioiden suhteen muutenkin.

Erinomaisista mainospuheista huolimatta kyseisen lyhytfilmin voi katsoa alta:

Kuten täällä aiemmin jo kirjoitinkin oli helmikuussa jälleen jokavuotinen auton katsastus ja ilahduttavasti hyväksytty-leima tuli. Hyvä homma, voi taas vuoden ajan rallatella menemään ilman että tarvitsee miettiä tätä.

Helmikuussa myös äiti kävi Vantaalla kyläilemässä 🙂

Blogista on voinut myös lukea viime kuun aikana erinäisistä nörttäilyistäni. Viime kuussa säädin kotini verkkoja parempaan kuosiin. Lisäksi sain aikaiseksi myös koodailla omia harrasteluprojekteja. Useampia projekteja on mielessä tälläkin hetkellä, joten toivon mukaan aikaa irtoaa myös niiden koodailuihin lähiaikoina.

Kokonaisuutena helmikuu oli hyvä kuukausi vailla sen suurempia ihmeitä. Uusia asioita tuli opittua niin videoiden tekemisen saralla kuin myös ATK-jutuissa joten kehitys kehittyy yhä vain.

Tästä on hyvä jatkaa kohden alkanutta maaliskuuta. Hyvää alkanutta kuukautta! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.