Koodauksia: FLAC to MP3

Joitain aikoja sitten rupesin autossani kuuntelemaan työmatkoilla musiikkia ensisijaisesti USB-tikulta tai radiosta. Aikaisemmin olen käyttänyt pääosin Spotifyä mutta laitoin sen tilauksen pois. Omistan kohtalaisen paljon CD-levyjä ja rippailen ostamani levyt aina myös verkkolevylleni josta sitten voin kotona kuunnnella niitä eri laitteilla sekä tarpeen mukaan myös kopioida ne USB-tikulle autossa kuuntelemista varten.

Kopioin musiikit aina häviättömässä FLAC-formaatissa. Autosoittimeni (lue täältä) osaa toistaa kyseiset tiedostot ongelmitta USB-tikulta, mutta levyt vievät kohtalaisen paljon tilaa. Autossa kuunteluolosuhteet eivät ole taustamelusta johtuen optimaaliset joten autokäyttöön riittää varsin mainiosti myös MP3-pakattu musiikki.

Jotta FLAC-tiedostot saa MP3-muotoon pitää ne pakata jollain mp3-enkooderilla. Käytännössä LAME on de facto ainakin open source -maailmassa ja on sitä ollut niin kauan kuin muistan joten sen avulla onnistuu mp3-pakkaaminen.

Koodailin omaan käyttööni sopivan FLACista MP3-muuntajan joka toki käyttää erillisiä apuohjelmia muunnoksen tekemiseen, mutta kuitenkin omassa käytössäni tuo lisäarvoa siinä että se osaa rekursiivisesti rullata hakemistot läpi joita olen sen konfiguroinut käyttämään. Lisäksi skriptini pitää myös haluamani metadatat tallessa joten autosoitin osaa myös näyttää raidan nimen, artistin, albumin ja muut vastaavat tiedot.

Koodi on kirjoitettu käyttäen Python 3:a. Mikäli kyseisen projektin koodit kiinnostavat löytää ne osoitteesta https://github.com/stargazers/flac_to_mp3


Leave a Reply

Your email address will not be published.