UST-tykin haasteita

Kulmapala pelastaa keskikaiuttimen kanssa

Kuten olen täällä blogissani kirjoittanut (lue täältä) on käytössäni Ultra Short Throw eli UST-videotykki joka kotimaisella kielellä tunnetaan myös lähiheijastetykkinä. Tykki on ollut käytössäni nyt yli vuoden ja yhä edelleen tykki on mitä erinomaisin vekotin käytössä.

Suurimpana – ellei jopa ainoana – käytännön haasteena tykin kanssa on itselläni ollut keskikaiuttimen sijoittelu 5.1.2 -äänijärjestelmässä. Aikaisemmin tällaista mietintää ei ollut tarvetta harrastaa kun käytössäni oli pienempi 5.1 -setti, mutta myöhemmin asteittain tapahtuneiden kaiuttimien päivittymisten myötä alkoi myös keskikanavakaiuttimen koko olemaan suurempi ja sen myötä uudenlaisia haasteita ilmeni.

Muut kaiuttimet on ollut helppoa sijoitella sen suuremmin miettimättä, mutta keskikaiuttimen kanssa on ollut hieman haasteita sen syvyyden vuoksi.

Aikaisemmin HDMI-kaapeli tökötti liian pitkällä suhteessa keskikaiuttimeen

UST-tykki menee lähelle seinää mutta sisääntuleva HDMI-kaapeli sojottaa kohtalaisen pitkälle tykin taakse. Pitkälle taaksepäin sojottava kaapeli taas aiheuttaa helposti sen, että HDMI-kaapeli on tiiviisti kiinni keskikaiuttimessa mikäli keskikaiuttimella on syvyyttä edes kohtalaisesti.

Tutkailin nettiä ja havaitsin että merkittävästi pienempään tilaan meneviä HDMI-kulmapaloja on olemassa joten kyseinen pulikka tuli haettua Gigantista kirkolta paluureissulla.

Kulmapalan ansiosta tilaa tykin ja kaiuttimen väliin jää reilusti eikä HDMI-kaapeli ole enää vaarassa vääntyä. Toimivuus on ollut hyvä kuten odottaa voikin joten jälleen kerran pienillä apuvälineillä sai aikaan merkittävää parannusta käytettävyyteen.

Kulmapalan ansiosta tilaa jää reilusti

Leave a Reply

Your email address will not be published.