Perjantaipullo: Kalnapilis Original

Kalnapilis Original on liettualaisen Kalnapilisin panimon 5.0 % vahvuinen lager. Katkeroaineita oluessa on 18.0 EBU ja kantavierrettä 11.9 °P. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (lue täältä).

Tuoppiin kaadettaessa vaahtoavuus on runsasta mutta tasaisesti ilmaantuvaa sorttia. Paksun pinnalle muodostuneen vaahdon vuoksi olutta en yhdellä humautuksella tuoppiin saanut luirahtamaan sillä vaahto pysyy tovin tuopissa pinnallakin.

Väriltään olut on lagereille yleiseen tapaan varsin tavallinen kullankeltainen vailla sen suurempaa sanottavaa. Tuoksu on kepeästä hiivaisuudestaan huolimatta raikas ja miellyttävä.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maussa löytyy viljaisuutta sekä sitruksista makua jotka yhdessä sen raikkaan luonteen kanssa tekevät Kalnapils Originalin miellyttäväksi makukokemukseksi ainakin allekirjoittaneelle. Tätä voi mieluusti nauttia toisenkin kerran, etenkin kesäisten kelien seuralaisena.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin pirteä ja fiilistä nostattava musiikki, mm. Doja Cat – Say So tai Dua Lipa – Physical

Leave a Reply

Your email address will not be published.