Perjantaipullo: Mallaskoski True Bock

Mallaskoski True Bock on Mallaskosken panimon vahvaa lageria. Vahvuutta oluessa on 6.5 %, katkeroita 19.0 EBU ja kantavierrettä 16.6 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta löytyy ainoastaan Alkoista kotiin ostettavaksi. Alkon sivuilta oluesta löytää myös hyvin lisää tietoja (katso täältä).

Tölkki on ulkoisesti omaan makuuni suhteellisen tylsä ja mitäänsanomaton, mutta kuitenkin selkeästi erottuva ja omanlainen. Tuoppiin kaataminen sujuu helposti vaikka olut vaahtoaakin suhteellisen runsaasti ja paksulla vaahdolla. Vaahtoavuus kuitenkin on tasaista ja ennakoitavaa joten kaataminen onnistuu vaivatta.

Oluen tuoksussa erottaa selkeästi paahteisuutta ja ruista. Suutuntuma on kuvattu Alkon sivuilla täyteläiseksi, mutta en kyllä tätä voi allekirjoittaa – suutuntuma on enemmänkin keskitäyteläinen tai sitäkin vähäisempi.

Maku on hienoinen pettymys omaan mieltymykseeni, sillä kohtalaisen voimakkaasta vahvuudesta huolimatta maku on laimea ja ponneton eikä humalointi nouse tarpeeksi esiin. Makukentässä on maltaisuutta ja hienoista paahteisuuttakin, mutta yleistunnelma jättää aavistuksen vetisen mielleyhtymän. Ei siis omaan makuuni mitenkään erityisen hyvä olut, mutta silti helposti juotava.

Musiikkina tämän kanssa menee mukavasti mm. Evanescence – Lithium tai We are the fallen – Bury me alive.

Leave a Reply

Your email address will not be published.