Perjantaipullo: Uerige DoppelSticke Altbier

Saksalaisen Uerige Obergärige Hausbrauerei -panimon DoppelSticke Altbier on 8.5 % vahvuinen erikoisolut jota myydään Alkon erikoisvalikoiman tuotteena. Katkeroaineita on 67.0 EBU ja kantavierrettä on 23.2 °P. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivulta (katso täältä).

Ulkoisesti pullon olemus on maltillisen hillitty ja suhteellisen neutraali. Mielenkiintoisesti oluen korkki erottuu tyyliltään valtavirrasta sillä siinä ei käytetä normaalia kruunukorkkia.

Olutpullon aukaistua ja sen tuoksua etsiessä yllättyy hieman sen mietoudesta jota saa melkein jo etsimällä etsiä. Kun tuoksun löytää on se kuitenkin raikkaampi kuin mitä ennakkoon olisin odottanut, aavistuksen kepeämpään ja raikkaaseen lageriin kallistuvaa sorttia kuin tummempaa vivahdetta jota odotin löytäväni. Tuopissakaan tuoksu ei käy dominoivaksi vaan säilyy hennon mietona seuralaisena halki oluen nautinnan.

Tuoppiin kaadettaessa DoppelSticke Altbier vaahtoaa runsaasti mutta ei hallitsemattomasti joten maltilla ja vakaalla kädellä ei ylikuohumisesta tarvitse murehtia. Väriltään olut on kastanjanruskea.

Suuntuma on miellyttävän pehmeä ja täyteläinen. Siitä erottaa suklaista olemusta siinä missä yrttisyyttäkin. Makukentta on miellyttävä ja tasapainoinen ja se on selkeästi tummaan sävyyn suuntautuva kokemus. Miellyttävä olut jota voi mieluusti nauttia toisenkin kerran mikäli erikoisvalikoiman tuotteena se ei katoa saatavista.

Musiikkina tämän kanssa menee sopivan tummissa vesissä virtaavat poljennot, mm. Elderwind – Волшебство природы tai Sorrow Plagues – Relinquish.

Leave a Reply

Your email address will not be published.