Perjantaipullo: Stadin American Pale Ale

Stadin Scandinavian American Pale Ale on 4,5 % vahvuinen pale ale jota myydään niin hyvin varustelluissa ruokakaupoissa kuin Alkojen tilausvalikoiman tuotteenakin. IBU-arvo on 35, katkeroita 46.0 EBU ja kantavierrettä 11.1 °P. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso tästä).

Ulkoisesti tölkki on suhteellisen neutraali ja hillityllä tyylillään jopa aavistuksen tylsänpuoleinen. Tölkin aukaistua löytää miellyttävän raikkaan sitruksisen tuoksun jota olisin helposti erehtynyt jopa IPAksi luulemaan. Tuoksu pysyy voimakkaana mutta miellyttävänä myös tuopissakin.

Tuoppissa oluen kaunis kullankeltainen sävy pääsee hyvin esiin. Vaahtoavuus on suhteellisen runstasta joten maltin kanssa olutta sai kaataa.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on kirpeän sitruksinen ja raikkaan hedelmäinen. Maussa on pistävyyttä joka erottaa sen monesta muusta oluesta, mutta pistävyys on kuitenkin tyyliltään hyvää ja tasapainoista persoonallisuutta, ei niinkään häiritsevää tai korostunutta ärsytyksen aihetta.

Omaan makuuni tämä toimii varsin hyvin, etenkin aurinkoisen päivän juomana. Musiikkinakin menee hyvin aurinkoisen päivän tunnelmaan sopivat sävelet, mm. Carly Rae Jepsen – Run away with me tai Manu Gavassiáudio de desculpas.

Leave a Reply

Your email address will not be published.