Perjantaipullo: Velkopopovický Kozel Dark

Tsekkiläisen Plzenský Prazdrojin panimon Velkopopovický Kozel Dark on 3.8 % vahvuinen tumma lager. Katkeroita oluessa on 14.0 EBU ja kantavierrettä 9.4 °P. Olutta löytyy tölkkinä kuin myös pulloinakin hyvin varustelluissa ruokakaupoissa sekä Alkon vakiovalikoiman tuotteena. Lisää tietoja löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Tölkin aukaistua tuoksua ei juurikaan löydy, mutta tölkin sisällön löydettyä tiensä tuoppiin erottaa myös aavistuksen hiivaisen, kotikaljamaisen ja hivenen ruismaisen tuoksun. Tuoppiin kaataminen ottaa hieman aikaa sillä vaahtoavuus on runsasta, mutta ei kuitenkaan ennakoimatonta.

Tuopista erottaa hyvin kauniin tumman ruskean sävyn. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on pehmeä, hennon humalainen ja leipäinen. Kenties vähäisestä alkoholimäärästä johtuen se on myös valitettavasti aavistuksen vetisen oloinen yleistuntumaltaan.

Kokonaisuutena juomakelpoinen olut jossa on kuitenkin omaan makuuni hieman liikaa vetistä tunnelmaa ollakseen erityisen hyvä. Tällaisenäkin asiallinen ja toimiva mutta silti sellainen mikä ei lunasta kaikkea mahdollista potentiaaliaan.

Musiikiksi sopii kepeä mutta soundillisesti aavistuksen hämäriä tai mystisiä vivahteita sisältävä tummaäsvyinen poppi, mm. Carys – Bad boy tai Faouzia – How it all works out.

Leave a Reply

Your email address will not be published.