Kuukausikatsaus heinäkuuhun

Mopoillessa on aikaa ihailla maalaismaisemia

Heinäkuu jäi taakse ja elokuu saapui uskolliseen tapaansa ihmiskunnan keskuuteen joten on aika jälleen tehdä pikainen kuukausikatsaus menneeseen kuukauteen.

Lyhyesti tiivistäen heinäkuu oli mitä mukavin. Sosiaalista elämää oli kohtalaisen paljon, lyhyt muutaman viikon kesäloma alkoi ja hankin itselleni skootterin jolla olen rullaillut pitkin kaupungin katuja kuin yön ritari Gothamissa. Tosin en käytä lepakkologoisia – tai sen puoleen mitään muitakaan – kumiasuja, en ole miljonääri enkä piekse rikollisia, mutta ymmärtänette varmaan pointin.

Valokuvausharrastuksen osalta sattui varsin mukavasti käymään kun kuun alkuvaiheilla bongasin Rajalalta käytetyn Fujifilm X100F -kameran (lue täältä). Kamera on ollut ahkerassa käytössä yhä tuon postauksen jälkeenkin ja onpa tämänkin blogipostauksen kaikki kuvat otettu sillä. Sen pieni koko on myös erinomainen skootteriajoja ajatellen sillä kamera mahtuu skootterin etulokerikkoon josta sen voi helposti pysähdyksissä ollessaan kaivaa esiin ilman että koko skootteria joutuu sammuttamaan.

Koska olin heinäkuussa vielä etätyömoodissa pyörähdin tuolloin käymässä myös Itä-Suomessa kotiseuduillani äidin luona. Samalla reissulla kävin ottamassa kaveripariskunnasta kuvat Iltalehden artikkelia varten. Käykäähän ihmeessä lukemassa artikkeli ja katsomassa kuvat täältä 🙂

Vanha Porvoo tuli nähtyä myöskin

Itä-Suomen reissulla kävin katsomassa myös Joensuun adventtikirkon josta kirjoitin myös tänne blogiinikin (lue täältä). Lisäksi seurakuntalaisten kanssa tuli käytyä myös Turun lähistöllä Piikkiössä sijaitsevassa Toivonlinnassa (lue täältä) joten reissailtua tuli ja seurakuntalaisten kanssa aikaa vietettyä.

Viime kuun puolella tuli käytyä myös erään entisen työkaverin kanssa syömässä (ei edellisestä paikasta vaan sitä edeltävästä työpaikasta) ja toisen samasta paikasta olleen kaverin kanssa tuli myös iltaa istuskeltua parvekkeellani. Parvekekalusteet ovat olleet siis hyvä ostos 🙂

Bloginikin tuli siirrettyä pois omasta hostaamisesta. Tähän saakka olen hostannut itse tätä blogiani ja maksanut vain virtuaalipalvelimesta ja itse tunkannut jos jotain on mennyt rikki, mutta viime kuussa vihdoin ja viimein sain aikaiseksi siirtää blogini kaupalliselle toimijalle Zonerille (katso täältä).

Vaikka itse hostattu blogi toimi hyvin, ajattelin kuitenkin vihdoin panostaa siihen että itse ei joudu huolehtimaan blogialustan päivityksistä, varmuuskopioista ja muista jonninjoutavista “pakollisista pahoista” vaan voin keskittyä pelkkään sisällön tuottamiseen ja antaa muiden hoitaa tekniset säätämiset. Tähän saakka ainakin kaikki on toiminut hyvin joten toivottavasti myös jatkossa. Saatan kirjoittaa joskus blogiin pidemmänkin jutun tästä siirrosta ja kokemuksistani jos jaksan.

Keravalta palatessa Koivukylään voi bongata myös sivuteinä hiekkateitä

Heinäkuun puolella sain myös yhden kirjan luettua, Ellen G. Whiten teoksen Suuri taistelu (lue täältä). Tämän lisäksi lukemista on tuli harrastettua muutenkin, mutta vielä en muita teoksia loppuun saakka saanut luettua. Olen parhaillaan lukemassa kirjoja Amazon Kindle -laitteelta ja kun saan jossain vaiheessa kirjan luettua loppuun kirjoitan tänne blogiinikin myös kokemuksia tuosta vekottimesta.

Elokuvien katselu jäi vähäiselle viime kuun puolella joka sinänsä ei yllätä, sillä on kesä ja kauniit kelit ja tekemistä on ollut paljon muutakin. Kuitenkin 16 elokuvaa tuli nähtyä joista jopa kaksi päätyi Suosituksia-sivulleni (katso täältä). Elokuvat jotka sinne pääsivät olivat Ida sekä Gentlemen prefer blondes (lue arvostelu).

Luultavasti suurimpana ja yllättävimpänä asiana viime kuun puolella oli skootterin hankinta. Kyseessä on siis 50cc skootteri, eli sillä saan ajaa ikäni vuoksi ilman ajokorttiakin. Tosin käsittääkseni sillä saisi ajaa myös henkilöautokortillakin, mutta asialla ei ole onneksi itselleni merkitystä kuin ikää on sen verran. Skootteri jonka hankin on Piaggio Zip ja se on vuoden 2020 malli eli hankin sen tuliteränä Tuusmotorilta (katso nettisivut).

Skootterista tulee enemmän juttua tänne blogiiin maanantaina. Muutamien päivien käyttökokemukset ovat olleet kuitenkin erinomaiset. Laitetaan kuitenkin jo yksi kuva tänne blogiinkin tuosta skootterista tähän väliin.

Piaggio Zip, 50-kuutioinen nelitahtikoneella varustettu menopeli

Kaiken kaikkiaan heinäkuu oli mitä mainioin kuukausi ja siinä oli mukavasti aktiviteettia, niin töitä, vapaata, sosiaalista elämää kuin harrastuksiakin. Tästä on hyvä jatkaa! Ei muuta kuin hyvää alkanutta kuukautta jokaiselle, pitäkää itsestänne huoli 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.