Makuuhuonetta uuteen uskoon

Makuuhuoneen olemus muuttui jälleen

Kotini sisustuksessa mikään ei ole pysyvää ja niinpä makuuhuone ja olohuone saivat jälleen kokea muutoksia. Aikaisemmin makuuhuoneessani ollut hifi-räkki sai siirtyä pois ja samalla seinällä olleet akustointilevyt tuli irroitettua ovessa ollutta levyä lukuunottamatta (katso täältä aiempaa sisustusta).

Hifiräkin ja isojen lattiakaiuttimien makuuhuoneesta pois siirtämisen myötä tilalle tuli olohuoneessa videotykin alla toiminut IKEAn hylly. Olohuoneessa näitä oli aikaisemmin siis kaksi, mutta sielläkin tapahtuneiden muutosten myötä enää on tarvetta yhdelle. Laitan myöhemmin erillisessä postauksessa juttua olohuoneen muutoksista.

Suurimpana syynä sisustuksen vaihdokselle oli tietenkin omaa silmääni miellyttävämpi sisustus yhdistettynä käytännöllisyyteen. Yleensä sisustuksessa on kaksi aspektia joiden välillä joudun itse ainakin tasapainottelemaan, eli siisteys ja käytännölliyys joista monesti kumpi jompi joutuu antamaan toiselle enemmän painoarvoa.

Esimerkkinä siisteyden ja käytännölliyyden ristiriidasta on se, että olen tottunut katsomaan elokuvia videotykillä 100″ koossa, joten aivan vähässä kummassa ei ole enää paluuta pieneen kuvaan. Tämä on käytännössä aiheuttanut sen että olohuoneen sisustukselliset valinnat ovat monelta osin olleet rajoitetut mikäli tykiltä haluaa katsoa elokuvat.

Makuuhuone laajakuvana

Tein jokin aika takaperin Verkkokauppa.comista itselleni mullistavan hankinnan kun ostin minikokoisen videotykin, Optoma ML1050ST+:n (arvostelu tulossa lähiaikoina blogiin). Alunperin ajatuksena oli että sillä voisi reissussa ollessa katsella telkkarin kokoluokassa tai hieman isommassa elokuvia ja mahdollisesti käyttää toisena näyttönä, mutta tykin laadukkuus yllätti täysin ja sen ansiosta pystyin lähteä muuttamaan sisustustani estetiikka edellä.

Olen ruvennut katsomaan elokuvat makuuhuoneessa minitykillä suoraan seinää vasten heijastaen joten tästä syystä akustointilevyt oli hyvä ottaa seinältä pois. Koska elokuvien katsomisessa haluaa kuitenkin hyvän äänentoiston siirsin olohuoneesta etukaiuttimena toimineet Bowers & Wilkinsin 685 S2 -kaiuttimet (lue täältä) makuuhuoneeseen. Tällä hetkellä elokuvien katselussa on siis ainoastaan stereoäänentoisto, mutta ajatuksena on ainakin tutkia minikokoisia kaiuttimia joita saisi mahdollisimman sisustusystävällisesti seiniin. Siihen saakka kuitenkin mennään stereosetupilla.

Tulevaisuuden suunnitelmana on myös laittaa tuolle seinälle jonkinmoinen taulu jonka kuitenkin saisi aina helposti nostettua edestä kun rupeaa elokuvaa katsomaan. Saapa nähdä tuleeko tällaista tehtyä vai mihin suuntaan makuuhuoneen sisustus nyt kehittyy, mutta tästä on hyvä jatkaa 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.