Perjantaipullo: Miller Genuine Draft

Miller Genuine Draft on amerikkalaisen Millerin panimon lager. Vahvuutta oluessa on 4,7 %. Juurikaan muita tietoja en onnistunut oluesta kaivamaan joten jätetään sen suuremmat tekniset tiedot sen vuoksi pois. Olutta myydään tätä kirjoittaessa ainakin hyvin varustelluissa kaupoissa kuten Koivukylän K-Citymarketissa.

Pullo on omaan mieltymykseeni miellyttävän näköinen. Kirkas pullo ja pelkistetty mutta tyylikäs etiketti antaa oluesta positiivisen ensitunnun.

Pullon aukaistua löytää hiivaisan mutta kepeän ja imelänkin lagerin tuoksun. Tuoppiin kaadettua tuoksu pysyy hetken aikaa hyvin mukana mutta vähitellen menettää teräänsä aikansa tuopissa levättyään. Kaataminen on vaivatonta sillä olut ei vaahtoa juuri nimeksikään ja pinnalle muodostunut ohut pitsimäinen harso katoaa nopeasti pinnalta ennen kuin tuopin ääreen kerkeää istahtamaan.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja pehmeä, kepeän pistävä ja aavistuksen pyöreä. Maku on makean hedelmäisen raikas ja kesäinen tuoden mieleen Pirkka Olé Cervezan (lue täältä) tai Solin. Kesäiseen hiipuvaan iltaan tämä olut sopii varsin hyvin terassilla tai parvekkeella siemailtavaksi.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti rentoa tanssipoppia, mm. Ava Max – Who’s laughing now tai Blackpink – How you like that.

Leave a Reply

Your email address will not be published.