Perjantaipullo: Lapland pilsner

Tornion panimon Lapland Pilsner on gluteeniton 5,2 % vahvuinen pilsneri. EBU-arvo on 30 ja EBC 15. Lisää teknisiä tietoja löytyy Tornion Panimon omilta sivuilta (katso täältä). Olutta myydään ainakin tätä kirjottaessa hyvin varustelluissa ruokakaupoissa kuten Koivukylän K-Citymarketissa.

Tölkki ulkoisesti on suhteellisen tasapaksun näköinen. Ajaa asiansa, mutta ei mitenkään erityisesti herätä huomiota suurella vetovoimalla.

Aukaistessa ja tuoksua etsiessä huomaa nopeasti että mitenkään voimakastuoksuinen olut ei ole kyseessä ja tölkistä sitä hädin tuskin erotti. Tuoppiin kaadettuna tuoksu ei voimistu mutta sen aromi nousee esiin joka on miellyttävän makea ja veden kielelle nostattava.

Vaahtoavuus on suhteellisen runsasta mutta ei kuitenkaan arvaamattomasti käyttäytyvää sorttia joten maltillinen kaataja ei joudu kovin kauaa kaatamisen kanssa aikaansa tappamaan. Vaahto on paksua ulkoisesti mutta koostumukseltaan silti haperoa ja nopeasti haihtuvaa.

Väri on kaunis ja meripihkainen, vaikkakin kuvassa olut näyttää hieman vaaleammalta valaistuksesta johtuen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja tasaisen pehmeä vailla liiallista korostamista mihinkään suuntaan. Lempeä ja yrttinen olemus antaa miellyttävän makunautinnon josta on helppoa pitää, vaikkakin varmasti osalle nauttijoista maku voi kääntyä aavistuksen liiallisen makeaan suuntaan. Omaan makuuni tämä toimi hyvin.

Musiikkina tämän kanssa toimii tummavivahteinen goottitunnelmainen EDM, mm. Blutengel – Reich mir die Hand tai Terminal Choice – Keine Macht. Varoituksen sanana on hyvä mainita herkemmille katsojille että mikäli veren näkeminen aiheuttaa pahoinvointia, Blutengelin vampyyriteemainen video sisältää siinä määrin lopussa verellä läträämistä että sitä ei välttämättä voi jokaiselle varauksetta suositella.

Leave a Reply

Your email address will not be published.