Perjantaipullo: Lehe Suur Paks Mastif Vintage 2016

Lehe Suur Paks Mastif Vintage 2016 on Lehe Brewereyn panimon erikoisolut (barley wine). Vahvuutta löytyy 9.6 %, katkeroita 43.0 EBU ja kantavierrettä 22.2 °P. Vahvuudestaan johtuen olutta myydään ainoastaan Alkoissa. Lisää tietoja oluesta löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Pullo on tyylikäs ja etiketti on massasta erottuva. Pullon aukaistua löytää voimakkaan siirappisen aromin joka säilyy myös tuoppiin kaadettuna. Tuoppiin kaataminen käy käden käänteessä sillä vaahtoavuudesta ei ole juuri lainkaan tietoa. Tuopissa oluen miellyttävä kuparinruskea väri erottuu hyvin.

Suutuntuma on täyteläinen ja runsas. Maku on tummasävyisen karamellimainen ja yrttinen. Vahvasta alkoholin määrästä huolimatta vahva humala ei nouse esiin häiritsevästi vaan maku pysyy erinomaisena alusta loppuun saakka. Varsin hyvä olut.

Musiikkina tämän kanssa menee hyvin mm. tummanpuhuva goottivivahteinen musiikki, mm. Lacrimosa – Not every pain hurts tai Diary of Dreams – The Wedding

Leave a Reply

Your email address will not be published.