Peliarvostelu: Finding Paradise

Finding Paradise on interaktiivnen tarinallinen seikkailupeli vuodelta 2017. Sen on kehittänyt Freebird Games jonka aikaisempiin peleihin lukeutuu mm. To the moon joka on yksi tämänkin blogin Suosituksia-sivun peleistä (katso täältä). Peli on saatavana Windowsille, Mac OSX:lle sekä Linuxille.

Finding paradisen tarinassa tohtorit Eva Rosalene ja Neil Watts menevät koneen avustuksella Colin Reeds -nimisen pilotin mieleen toteuttamaan kuolevan miehen viimeistä toivetta.

Colinin mielen sopukoissa kaikki ei kuitenkaan mene tavallisella tavalla vaan siellä aikajanassa hypitään milloin lapsuuteen ja milloin aikuisuuteen. Miehen mielessä on paljon muistoja hänen lapsuudenaikaiseta ystävästään Faiasta ja heidän yhteisestä kasvustaan, mutta myöhemmällä iällä hän ei ole enää ollut mukana kuvioissa. Tohtoreilla on mielenkiintoinen tehtävä tutkittavana onko Faialla jotakin osuutta Colinin elämään jonka hän olisi tahtonut menevän toisin.

Tohtori Watts on armottoman suorapuheinen

Pelilliseltä anniltaan Finding Paradise tarjoaa äärimmäisen yksinkertaisen pelin jossa on käytössä ainoastaan muutama nappi joita koko aikana tarvitsee. Kuitenkin yhdessä kohdassa onnistuin jumiutumaan, mutta netin ohjeistuksella sain selville että jossain vaiheessa tarvetta on käyttää myös hiirtä. 99 % pelistä voi kuitenkin naputella menemään käyttäen ainoastaan näppäimistöä joten kontrollien oppimiseen ei tarvitse tuhrata kovin paljoa aikaa.

Yksinkertaisten kontrollien lisäksi myös eteneminen on tehty helpoksi eikä missään vaihessa kovin kauas kartalla pääse eksymään kun maailman rajat tulevat vastaan ja pystyy huomaamaan olevansa väärällä reitillä.

Monipuolinen pelimekaniikka ei onneksi ole juttu jota tässä pelissä on lähdetty hakemaan, vaan koko peli seisoo tai kaatuu tarinalliseen antiinsa. Ilahduttavaa kyllä Finding Paradise onnistuu tarinansa osalta nappiin. Tarina on mielenkiintoinen, siinä on sopivissa määrin huumoria, se alkaa ottamaan hämäriäkin muotoja mutta mikä parasta, se on aidosti silmäkulmaa kostuttavan koskettava. Tämänkaltaisia pelejä ja tarinoita tahtoisin nähdä paljon nykyistä enemmän.

Kokonaisuutena Finding Paradise on erinomainen peli. Hieman vajaa kuuden tunnin läpipeluuajallaan se on kohtalaisen lyhyt peli, mutta se onnistuu rakentamaan siinä ajassa liikuttavan ja mielenkiintoisen tarinan josta monella muulla olisi opittavaa. Erityiskiitos täytyy antaa pelille myös sen poikkeuksellisen kauniista musiikista.

Peli päätyi Suosituksia-sivulleni (katso tästä).

Arvosana: 9/10

Leave a Reply

Your email address will not be published.