Kuukausikatsaus syyskuuhun

Syyskuun alkuvaiheilla oli vielä kesäistä

Lokakuu saapui jälleen ja syyskuu jäi taakse joten on aika tavalliseen tapaan tehdä pikainen vilkaisu taakse jääneeseen kuukauteen.

Syyskuu oli pääpiirteittäin varsin tavallinen kuukausi ilman kovin suuria poikkeamia. Käytännössä elämä pyöri arkea – töiden tekoa, seurakunnan toiminnassa mukana olemista, myös muidenkin kavereiden kanssa näkyilemistä ja leffoja ja pelaamista. Sitä tuttua ja turvallista elämää.

Suurimpana poikkeamana oli luultavastikin kodin sisustuksellisien ratkaisuiden uudelleen miettimiset joista tulee tänne blogiinkin postauksia lähiviikkoina. Koska sisustukselliset jutut on pahasti vielä vaiheessa jäi elokuvien katsominen vähälle, mutta toivon mukaan iltojen hämärtyessä kerkeää taas enemmän saada aikaa elokuvillekin.

Kuten blogista on voinut lukea pelaamista tuli harrastettua hieman tavallista enemmän ja sain muutaman pelinkin pelattua läpi, Finding Paradisen (lue täältä), Call of Duty: Modern warfare 2 – Remasteredin (lue täältä) sekä Assassin’s Creedin (lue täältä). Tälläkin hetkellä useampia pelejä on pelaamisen alla joten syksyn pimetessä pelaaminen on ottanut jälleen jalansijaa taistelukentällä missä ratkaistaan vapaa-aikani valloittajaa.

Syyskuussa tuli kotistudiosetuppia viriteltyä paremmaksi josta toivon mukaan joskus saan aikaiseksi kirjoittaa myös tänne blogiini. Lisäksi kotistudio-setupppiin ja videotuotantoon liittyvänä itselleni uutena asiana tuli paremmin opeteltua käyttämän OBS:ää ja toteuttamaan monikameravideointia, eli esimerkiksi nyt osaan tehdä omaa pianonsoittoa ja laulamista äänittäessä videon joka automaattisesti vaihtaa useamman kameran välillä.

Tätä videotuotantopuolta olisi kiintoisaa opetella syvemminkin ja ammattimaisemminkin, mutta se valitettavasti vaatisi investointeja lisälaitteistoihin jonka saatavuus Suomessa on valitettavan heikkoa. Ehkä loppuvuoden puolella vielä löydän tolkullisella hinnalla tähän liittyviä laitteistoja ja pääsen opettelemaan syvemmin ja ammattimaisemmin näitäkin asioita. Toki oman soiton ja laulun videointi monikamerasysteemillä ei ole se koko jutun pointti vaan oman osaamisen ja ymmärryksen lisääminen videotuotantopuolella jotta voin laajentaa siitä sitten taas uudenlaisiin asioihin.

Muutaman kilometrin päässä kotoani on myös mielenkiintoista seurakunnan toimintaa

Seurakunnan kanssa alkoi jälleen pienryhmä jossa on nyt kolmena viikona tullut käytyä. Mukavaa että pitkän koronakeväästä saakka jatkuneen tauon jälkeen saimme jälleen palata lisäväen kanssa pienryhmätoimintaan.

Mikäli seurakunantien pienryhmätoiminta ei ole millään tapaa tuttua, tarkoitan sillä siis sitä että yhdessä seurakuntalaisten (tai tietenkin kenen tahansa kanssa kuka mukaan tahtoo tulla) kanssa kerran viikossa kokoonnumme kirkolle, vaihdamme kuulumiset, rukoilemme yhdessä, mahdollisesti pienimuotoisesti myös laulamme ja soitamme ja pohdimme uskon elämään liittyviä kysymyksiä ja luemme Raamattua. Keskustelut ovat monesti käytännöllistä teologiaa, eli kuinka ajattelemme eri asioista, mitä Raamatun opetuksessa kohdalla X tai Y mahdetaan tarkoittaa ja kuinka se sopii vaikkapa omaan nykyhetken elämään ja muuta sellaista. Mukavaa ja mielenkiintoista pohdintaa siis!

Viime kuun itseäni ilahduttaneisiin asioihin kuului myös Ava Maxin albumin julkaisu josta tänne blogiinikin kirjoitin (lue täältä). Levy on soinut todella ahkerasti ja jos katson viimeisen 365 päivän ajalta tilastoja kaikesta musiikista joita olen kuunnellut Spotifystä on Ava Maxin levy jo parin viikon jälkeen noussut itselläni toiseksi kuunnelluimmaksi albumiksi. Ava Maxin levyä useammin on soinut vain Maustetyttöjen Kaikki tiet vievät Peltolaan joten tästä voi helposti päätellä että levy on ollut loistava ja kolahtanut allekirjoittaneelle kovasti.

Hyvä kuukausi jäi taakse, joten toivon mukaan uusi alkanut kuukausi on vähintäänkin yhtä hyvä kuin edellinen. Mukavaa alkanutta kuukautta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.