Perjantaipullo: Bohemia Regent Prezident

Tsekkiläisen Bohemia Regentin panimon Prezident on 6,0 % vahvuinen lager. Katkeroita oluessa on 38.0 EBU ja kantavierrettä 13.7 °P. Olutta myydään niin tölkkeinä kuin myös pullotavarana kruunukorkilla varustettuna. Lisää teknisiä tietoja oluesta löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Tölkki on ulkoisesti perinteisen tyylikäs. Tuoppiin kaataminen ottaa oman aikansa runsaan vaahtoavuuden vuoksi, mutta vaahtoavuus on kuitenkin ennalta-arvattavaa joten tavallisella maltillisella otteella on olut helppo saada tuoppiin ilman suurempia haasteita.

Väri on omaa silmääni neutraalin miellyttävä kullankeltainen. Tuoksu on hento ja aavistuksen viljainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja lagereille tyypilliseen tapaan miellyttävän raikas. Maku on vivahteikas ja hivenen viljainen. Humalointi on Alkon sivun mukaan voimakas, mutta omaan makuuni se ei siltä kuitenkaan tuntunut. Mene tiedä ehkä miellän vain itse vahvan humaloinnin toisella tapaa. Maku on kokonaisuutena kuitenkin miellyttävän tasapainoinen ja raikas joten kyseessä on hyvin toimiva lager.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin kevyt poppi, mm. Dotter – Backfire tai Miriam Bryant – Black Car.

Leave a Reply

Your email address will not be published.