Perjantaipullo: Chapman Lager

Suomenlinnan Panimon Chapman Lager on 5,0 % vahvuinen lager, valmistajan omien sivujen mukaan american lager. Vahvuutta lukuunottamatta muita teknisiä tietoja en löytänyt, joten muuten oluesta voi kiinnostuneet käydä lukemassa lisää valmistajan omilta kotisivuilta (katso täältä).

Etiketti on yksinkertaisuudessaan miellyttävän tyylikäs. Pullon aukaistua löytää raikkaan lagerin tuoksun josta huokuu kesäistä tunnelmaa. Ilahduttavasti tuoksu säilyy myös tuopissa ja siitä voi nauttia koko tuopillisen ajan.

Vaahtoavuus on vähäistä joten ronskimmallakaan otteella pullon tyhjennys ei aiheuta huolta kuohuamisesta yli laitojen. Pinnalle muodostunut vähäinen vaahto katoaa myös pian pois. Väri ja olemus tuo aavistuksen simamaisen tuntuman sameudellaan joka ei erityisesti itseäni viehätä, mutta ei onneksi myöskään pilaa tunnelmaa.

Suutuntuma on keskitäyteläinen vaikkakin se lähentelee paikoitellen jopa täyteläisyyttä. Raikas ja aromikas ote aavistuksen terävällä tulokulmalla välittyy miellyttävästi makukenttään, joten viehättävän tuoksun lisäksi oluessa on myös omaan suuhuni hyvä maku. Toimiva perusvarma lager jonka mieluusti ostaa toisenkin kerran.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mielellään jotain rennon kesäistä musiikkia, mm. Kygo & Whitney Houston – Higher love tai Lady Gaga, Ariana Grande – Rain on me.

Leave a Reply

Your email address will not be published.