Aitolahden adventtikirkko tuli nähtyä

Maailma hallintapaneelin takaa katsottuna

Perjantaina illalla työpäivän jälkeen hyppäsin autooni ja suuntasin keulan kohden Tamperetta. Tampereella illalla majoituin kaveripariskunnan luokse ja samalla tuli nähtyä myös heidän noin kuukauden ikäinen tyttövauvakin ensimmäistä kertaa. Illalla kävimme porukalla ruokailemassa jossakin viereisessä nepalilaisessa ravintolassa ja myöhemmin kävimme vielä katsomassa jonkinlaista valotaidetta mitä kaupungilla oli nähtävillä.

Varsinainen syy Tampereen reissulleni oli kuitenkin Aitolahden adventtiseurakunnalla vierailu sapattina. Muutaman viikon päästä on tarkoitus olla jossain päin järjestettynä seurakunnan nuorten aikuisten päivä joka striimataan nettiin ja näillä näkymin olen menossa itse paikan päälle nettistriimiin robottikameroita ohjailemaan mikäli mitään muutoksia ei tule.

Entuudestaan allekirjoittaneella ei ollut aiheesta mitään kokemusta joten sovimme Aitolahden seurakunnalla näitä hoitavan henkilön kanssa että menen sinne paikan päälle katsomaan ja perehtymään miten näitä hoidetaan jotta saan käsityksen miten robottikameroita ohjataan, miten haluttu kamera voidaan hallintapaneelista valita ja muita vastaavia toimenpiteitä.

Operaatio oli mielenkiintoinen ja meni ilman suurempia ongelmia. Muutama moka sattui kun kerran vahingossa rupesin liikuttamaan sitä kameraa joka striimasi enkä sitä mitä katsoin esikatselukuvasta ja pari kertaa ristiinhäivytyksessä jäi pari kuvaa hetkeksi päällekkäin, mutta tekemällä näitä vain oppii ja pääsääntöisesti lähetys näytti menneen tolkullisesti. Onneksi vierellä oli melkein koko ajan henkilö keneltä pääsin aina kysymään näissä ongelmatilanteissa mitä tässä tapahtui jonka jälkeen sitten selvisi mistä ongelma juontui ja miten sen sai korjattua.

Haastavammissa striimauksen aikaisissa operaatioissa puikkoja kontrolloi henkilö kuka näitä normaalistikin hoitaa, eli kun tarvitsi yhtä aikaa useammasta eri lähteestä liittää kuvia päällekkäin. Tällaisia oli mm. pieni kuva erillisenä tasona tai laulujen sanat valittujen kamerakuvien päälle.

Itse varsinaiseen saarnaan en kerennyt paljoa keskittymään koska oli niin paljon uutta opittavaa, mutta mikäli tämänkaltaisia asioita enemmänkin tekisi luultavasti jossain vaiheessa aikaa jäisi ajatella muutakin 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.