Perjantaipullo: Stadin American Lager

Helsinkiläisen Stadin panimon American Lager on 4.5 % vahvuinen lager jota myydään hyvin varustelluissa marketeissa. IBU-arvo on 35 ja kantavierrettä löytyy 11.0 oP. Olutta ilmeisesti myydään niin tölkkeinä kuin pulloinakin, vaikkakin marketissa törmäsin ainoastaan tölkitettyyn versioon.

Ulkoisesti tölkki on neutraalin pelkistetty vailla suurempia koristuksia. Omaan makuuni tyyli on liiallisen neutraali ja kaipaisin hieman persoonallisempaa tyyliä, mutta toki makuasioista voi olla montaa eri mieltä.

Tölkin aukaistua erottaa hiivaisen mutta raikkaan sitruksisen tuoksun jossa on voimakkuutta mutta ei kuitenkaan tasapainottomuutta. Miellyttävä tuoksu säilyy myös tuopissa koko juomanautinnon ajan.

Tuoppiin kaataminen vaatii enemmän aikaa kuin monet muut koettamani oluet, sillä vaahtoavuus on sangen runsasta. Tuopista erottuva samea kellertävä väri ei omaa silmääni viehätä.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maussa löytyy samanlaista voimaa ja raikkautta kuin tuoksussakin joka on hyvä asia, sillä maku on kirpeähköllä sävyllään miellyttävä ja nautinnollinen. Oluen sitruksinen olemus hakeutuu aavistuksen kuivaan suuntaan mutta säilyttää onneksi sopivan tasapainon pysyen miellyttävänä juomakokemuksena. Juomakelpoinen olut.

Musiikkina tämän kanssa toimii hyvin mm. Tiësto, Jonas Blue & Rita Ora – Ritual tai benny blanco, Tainy, Selena Gomez, J. Balvin – I Can’t Get Enough.

Leave a Reply

Your email address will not be published.