Kuukausikatsaus lokakuuhun

Valotaidetta Tampereen illassa

Lokakuu kun taakse jäi, mietin hiljaa mielessäin, mitä siitä kertosin, lukijoille avaisin… (kai arvaatte minkä laulun sävelellä?) Totta puhuen sen suurempia mietteitä kuukauden vaihdos ei aiheuttanut, sillä kuun vaihtumisen aikaan olin Hämeenlinnassa NAP20-tapahtumassa, eli adventtikirkon Nuorten Aikuisten Päivillä jossa oma roolini oli ohjailla robottikameroita YouTubeen tulleisiin striimeihin. Eilinen (eli lauantai) oli mukavan kiireinen ja meni myöhään joten siinä ei paljoa jäänyt aikaa miettiä kuun vaihtumista sen suuremmin kuin mitään muutakaan aiheeseen liittymätöntä 🙂

Kokonaisuutena lokakuu oli erinomainen. Viime kuussa kerkesin pyörähtämään ensimmäistä kertaa Aitolahden adventtikirkolla jossa kävin vähän perehtymässä näihin robottikameroihin (katso täältä) ennakkoon. Samalla reissulla näin myös kaveripariskuntaa ja heidän lastaan. Oli mukava pyörähdellä Tampeerenkin suunnnalla ja samalla käydä pyörimässä illasta kaupungilla katsomassa valotaidetta jota siellä oli tarjolla. Valotaiteen tarjonta oli monipuolista mutta laitoin tähän blogiin nyt kuitenkin vain yleiskuvan kaupungilta.

Pianon huoltomieskin kävi korjaamassa sähköpianossani ilmennenen ongelman muutamien koskettimien kanssa, joten nyt on voinut taas soitella kunnolla toimivalla pianolla (lue täältä).

Suurin osa kuusta oli tavallista arkea eli töiden tekoa joka yhä jatkuu etänä. Etätyöt eivät ole vielkään käyneet itselleni tympäiseväksi saati puuduttavaksi joten oikein mielelläni etänä työskentelyä jatkan.

Arki-iltojen aktiviteettinä lokakuussa on ollut tavallista toimintaa, eli elokuvien katselua, tietokoneella ja konsoleilla pelaamista yms. Lisäksi sosiaalista elämää on ollut kun seurakunnan väen kanssa on tullut aikaa vietettyä sapatin lisäksi myös pienryhmätoiminnassa ja toisinaan muissa aktiviteeteissa. Esim. viime kuussa oli pieni taidetyöpaja ja kävinpä myös lautapeli-illassakin pyörähtämässä. Ihan hyvä että välillä tekee jotain muutakin kuin vain istuu koneella sillä sen verran hartiat ja niskat on olleet taas jumissa että hyvä kehittää välillä muutakin mielekästä tekemistä 🙂

Vielä on kesää jäljellä

Kotia tuli laitettua jonkin verran viime kuussa parempaan suuntaan ja varmaan vielä tulee kokonaiskuva jossain vaiheessa olohuoneestakin tänne blogiin kun saan aikaiseksi kirjoittaa juttua tuosta tykkikankaasta mikä olohuoneeseen tuli asennettua. Kankaan vaihdon myötä taulujakin on nyt saanut seinille joka luo heti kodikkuutta.

Nörttäilyitä tuli harrastettua vapaa-ajallaankin töiden lisäksi. Viime kuussa tuli lisättyä QNAPin NASiin (lue täältä) lisää muistia ja kovalevytilaa. Nyt on NASissa 24 GB muistia niin sillä saa jo useampia virtuaalikoneita pyöriteltyä. Kunhan aikaa liikenee niin tarkoitus on perehtyä syvemmin Azure AD:n suomiin mahdollisuuksiin.

Yhden kirjan sain luettua viime kuussa eli Ellen G. Whiten teoksen Kodin ihanteita (lue täältä). Lukemista on onneksi saanut pidettyä yllä kutakuinkin muutenkin ja muutama kirja on tälläkin hetkellä lukemisen alla, yksi fyysinen kirja ja toinen Kindlellä. Lisäksi jonossa on useampia kirjoja joten toivon mukaan aikaa liikenee taas lukemiselle jatkossakin.

Lokakuun 25 päivä täytin vuosia ja mittariin pamahti 36 vuotta, joten tavallisuudesta poikkeavaa aktiviteettia kyllä senkin osalta elämään mahtui. Seuraavalle päivälle oli pari kaveria tulossa synttäreitä juhlistamaan ja syntymäpäivänä yksi kaveri muuten vain, mutta hän muisti että täytin vuosia ja muutamat muut kaverit tulivat siinä hänen kanssaan samalla tehden yllätysjuhlan. Oli kyllä varsin mukava ja ilahduttava yllätys 🙂

Hämeenlinna oli eilen aamulla usvainen

Loppukuusta kerkesin myös käymään pitkästä aikaa kotiseurakuntani lisäksi muussakin seurakunnassa, eli Vantaan vapaakirkolla (lue täältä). Toivottavasti taas saisin aktivoiduttua kiertämään eri seurakuntia jatkossa muuallakin, koska on kiintoisaa tietää miten missäkin seurakunnassa toimitaan.

Kokonaisuutena lokakuu oli tapahtumarikas ja monipuolinen. Sen aikana kerkesi harrastamaan normaaleja harrastuksiaan mutta lisäksi aikaa jäi onneksi myös sosiaaliselle kanssakäynnille. Elokuvia kerkesi harmillisen vähän katsomaan (ainoastaan 16) sillä pelaaminen ja kirjojen lukeminen ja sosiaalinen elämä vaatii aikansa nekin, mutta onneksi katsottujen elokuvien joukossa oli kaksi loistavaa ja siten Suosituksia-listallenikin päätynyttä elokuvaa, Donnie Darko sekä Slumdog Millionaire (katso täältä kaikki suositukset).

Tästä on hyvä jatkaa kohden uutta alkanutta marraskuuta. Hyvää ja mukavaa alkanutta kuukautta, toivon mukaan tästä tulee jokaiselle hyvä ja onnellinen kuukausi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.