Perjantaipullo: Celia Organic Premium Czech Lager

Organic Celia Premium on tsekkiläisen Zatecky Pivovarin panimon lager, jolla on vahvuutta 4.5 %, katkeroaineita 21.0 EBU ja kantavierrettä 11.0 °P. Celia on gluteeniton olut ja sitä löytyy hyvin varustelluissa ruokakaupoissa kuin myös Alkoissa. Lisää teknistä tietoa oluesta löytää Alkon sivuilta (katso täältä).

Pullo on yksinkertaisella olemuksellaan mukavan tyylikäs. Kaataminen tuoppiin käy helposti sillä vaahtoavuus on vähäistä ja pinnalle syntyvä vaahto katoaa nopeasti myös pois. Väriltään olut on hivenen punertavaa vivahdetta sisältävä kullankeltainen. Tuoksu on sopivan imelä ja houkutteleva.

Suutuntuma on kepeä ja keskitäyteläinen. Maku on hedelmäinen ja maukas ja siinä on sitruksista olemusta pienissä määrin antamaan lisää vivahdetta. Omaan makuuni tämä on erinomainen olut jota mieluusti ostaa toisenkin kerran ja pääsipä tämä jopa omalle Suosituksia-listallenikin (katso täältä).

Musiikkina tämä kanssa toimii menevä poppimetalli, mm. Stitched Up Heart – My Demon tai Letters from the fire – Worth the pain.

Leave a Reply

Your email address will not be published.