Perjantaipullo: Lagunitas Little Sumpin

Lagunitas Little Sumpin on The Lagunitas Brewing Companyn panemaa alea. Alkoholitilavuus siinä on 7,5 %, katkeroita löytyy 45.0 EBU ja kantavierrettä 16.0 °P. Vahvuutensa vuoksi olutta myydään Suomessa ainoastaan Alkoissa jonka sivuilta oluesta myös löytää lisätietoja (katso täältä).

Omaan silmääni tämä olut erottuu positiivisesti joukosta vanhan ajan tyylin etikettinsä vuoksi. Oluen aukaistua löytää raikkaan alen tuoksun joka tuopissa pääsee hyvin elementtiinsä. Kaataminen pullosta tuoppiin käy vaivattomasti eikä vaahtoavuus ole kovinkaan suurta. Myös se vähäinen vaahto joka pinnalle syntyy katoaa nopeasti ennen kuin olutta kerkeää edes siemailemaan.

Väri on kullankeltainen. Suutuntuma on keskitäyteläinen. Voimakkaasta humaloinnista huolimatta makukenttä pysyy tasapainoisen rauhallisena ja miellyttävänä ainakin omaan makuuni. Maku on sitruksinen, hivenen hunajainen ja yrttinen. Toimiva tuttavuus jota mieluusti siemailee toisenkin kerran.

Musiikkina tämän kanssa sopii kepeä musiikki, mm. Fifth Harmony – Worth It tai Beyoncé – Halo.

Leave a Reply

Your email address will not be published.