Perjantaipullo: Laitilan Atlanta

Laitilan panimon Atlanta on 5,0 % vahvuinen american pils. EBU-arvo oluessa on 38, EBC 10 ja kantavierrettä on 11,8. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa.

Tölkki ulkoisesti on suhteellisen neutraali. Toimiva vaikkakaan ei erityisen omaan makuuni. Tölkin aukaistua löytää raikkaan tuoksun joka ottaa hiivamaista tuntua tölkkiin kaadettua säilyttäen kuitenkin miellyttävän raikkauden. Tuoppiin kaataminen ottaa aikansa sillä olut kuohuaa runsaasti. Pinnalle muodostuva harsomainen pitsi kestää myös pinnalla kohtalaisen kauan.

Koostumus on samea ja väri haalean kellertävä. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja aavistuksen terävän pistävä. Maussa erottuu voimakas humalainen tuntu ja katkeruus nousee makukenttään selkeänä. Ensisijaisesti esiin nouseekin sitruksinen ja hapan olemus ja vielä kulauksen jälkeenkin katkera kuiva tuntu jää suuhun pyörimään. Ei omaan makuuni ykkösvalinta, mutta yhden tällaisen pystyy kyllä silloin tällöin nauttimaan.

Musiikkina tämän kanssa toimii mm. Silverchair – Freak tai Mudhoney – Suck you dry.

Leave a Reply

Your email address will not be published.