Kuukausikatsaus tammikuuhun

Vuoden 2021 tammikuu on jäänyt historiaan ja helmikuu on saapunut keskuuteemme. Vantaa otti helmikuun vastaan kepeiden pakkasten ja lumesta valkoisen maan siivittämänä joten talvi ei ole vielä maailman kartalta kadonnut kokonaan pois, ei edes täältä etelän suunnalta. Kuukauden vaihdoksen myötä on jälleen aika tehdä lyhyt katsaus menneeseen kuukauteen.

Kasvisruokailua – tai ainakin lihatonta linjaa

Tammikuu oli mielenkiintoisen kokeilun aikaa ravitsemuksen osalta, sillä vietin kuukauden kokonaan ilman minkäänlaisia lihatuotteita. En syönyt lihaa (johon tietenkin lasken myös kanan), en kalaa enkä edes kananmunia. Käytännössä siis olin viime kuun jonkinlaisella kasvisruokavaliolla.

Sanasta kasvisruokavalio tulee helposti silti mielikuva että lautasella olisi ollut poikkeuksellisen paljon tuoreita kasviksia, mutta käytännön elämässä kotiruoat olivat tasoa riisiä falafelien ja jogurtin kera, riisiä ja paistettua tofua, tortilloita, riisiä/makaronia ja boltseja (kaura-siemenpyöryköitä, katso täältä), nuudeleita ja muita vastaavia aterioita. Helppoja ja maukkaita aterioita joita on kohtuullisen nopeaa tehdä.

Pizzaa lihattomana

Käytännön elämässä kasvisruokailu oli helppoa toteuttaa. Pizzeriassa saa otettua pizzan jonka täytteet on kasviksia, Subwayssä löytyy erinomainen kasvispihvillä varustettu subi ja muissakin paikoissa ulkona syödessä löytyi jokin vegaaninen burgeri tai muu kasvisruokavaihtoehto.

Tarvetta tai halua liharuokia kohtaan ei viime kuun puolella kerennyt tulemaan eikä tänäänkään ole sen enempää moisia kaivannut, joten jatkan yhä samanlaisella lihattomalla linjalla siihen saakka kunnes tulee erityinen mielihalu syödä jotain lihaa. Saapa nähdä milloin moinen tapahtuu 🙂

Tarkoituksena on myös jossain vaiheessa käydä verikokeissa katsomassa onko kehon kolestroliarvot, sokeriarvot ja muut sen sellaiset muuttuneet lihattomassa kuukaudessa parempaan, pahempaan vai yhtään mihinkään suuntaan.

Muuta tammikuun tapahtumista

Poikkeukselliesna tapahtumana viime kuussa oli reissu Lappiin josta täältä blogistakin on voinut lukea. Reissuun lähdin perjantaina 22 päivä ja paluu tapahtui lauantaina 30 päivä. Menomatka tapahtui kahden päivän puolella, 22 ja 23 päivä mutta paluu tuli tehtyä yhden päivän aikana.

Reissua lukuunottamatta muuta kovin paljoa tavallisuudesta poikkeavaa ei tainnut viime kuussa tapahtua vaan elämä kulki totutuissa uomissa. Päivät tein töitä edelleenkin 100 % etätyönä joten töiden osalta mitään muutosta ei ole tapahtunut.

Tammikuussa kerkesin katsomaan poikkeuksellisen monta elokuvaa, yhteensä 34 kappaletta joten tammikuu oli elokuvakuukausi. Muutoin vapaa-aikana tuli seurakunnan tapahtumiin osallistuttua pienissä porukoissa miten rajoitukset sallivat.

Kokonaisuutena tammikuu oli hyvä ja mukava kuukausi josta on hyvä jatkaa kohden uutta alkanutta helmikuuta. Hyvää alkanutta kuukautta!

Leave a Reply

Your email address will not be published.