Reissu Lappiin, päivä 8 ja 9

Päivä oli sininen

Lapin reissu on takana ja olen turvallisesti päässyt takaisin Vantaan Koivukylään joten lyhyesti voisin kirjoittaa parin viime päivän tapahtumat.

Kahdeksas reissupäivä oli viimeinen varsinainen päivä Saariselällä sillä yhdeksäs päivä meni kotimatkaan. Kahdeksantena päivänä (eli perjantaina) tein normaaliin tapaan töitä, mutta onneksi työpäivän aikana onnistui irroittautumaan edes pari tuntia päivällä ja kerkesin käydä Kauppakeskus Kuukkelilla näkemässä kaveriani vuosien takaa.

Nepalilainen kaverini Joensuun ajoilta asuu perheineen Saariselällä ja pari vuotta oli taukoa kun olin kaveria nähnyt (asuin silloin vielä Lauttasaaressa itse kun viimeksi näimme) joten oli mukava pitkästä aikaa vaihtaa kuulumisia ihan kasvotustenkin. On aina mukavaa kun vuosia on mennyt edellisestä kerrasta mutta jutellessa tuntuu heti kuin olisi viimeksi nähty eilen. Juttua olisi riittänyt puolin jos toisin varmasti pitkäksi aikaa, mutta kummallakin oli ruokatauko menossa joten jatkoimme sitten pian takaisin töihin.

Illalla mökillä tuli katsottua ja jännitettyä Voice of Finlandia, sillä siellä esiintyi seurakunnan kautta tuttu ihminen. Erinomaisesti hän kappaleen esitti ja pääsi myös jatkoon joten mikäpäs sen mukavampaa. Myöhään illalla vielä tuli saunottua ja sen jälkeen olikin aika koettaa unta.

Tavalliseen tapaan uni ei tullut vielä parin tunnin sängyssä pyörimisen jälkeenkään itselle, mutta eipä siinä mitään. Neljän jälkeen nousin ylös ja 04:32 lauantaina aamulla suuntasimme kohden Lahtea. Eno ajoi Saariselältä Lahteen ja itse toki Lahdesta otin oman autoni ja jatkoin Vantaalle.

Lauantaina poikkeuksellisesti itselläni oli myös palavereita töihin liittyen joten automatkaa ei voinut käyttää 100 % maisemien katseluun tai rupatteluun vaan muutama tunti meni palavereihin osallistuen ja chattikeskusteluun kirjoitellen.

Lahdessa olimme jo ihmisten aikaan, ehkä kuuden maissa. Siellä tuli putsattua auto lumesta ja skraappailtua ikkunat, otettua tavarat enon autosta omaan autoon ja ehkä puolen seitsemän jälkeen taisin päästä jatkamaan matkaani Vantaalle. Lahden ja Vantaan väli on onneksi nopeaa tietä joten illalla kerkesin vielä omaan kotiini saunavuorolle vaikka kävin kaupassakin matkalla.

Reissu on nyt siis takana ja Saariselkää tuli nähtyä. Mukava reissu ja toivon mukaan tänne tulee toisenkin kerran lähdettyä. Mieluusti reissussa olisi seuraavallakin kertaa viikon tai pari. Jos kesälomareissulla on liikenteessä riittää viikko hyvin, koska päivät on aikaa pyöriä katsomassa paikkoja, mutta työviikolla kaksi viikkoa voisi olla sopivampi 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.