Perjantaipullo: Bia Saigon Export

Bia Saigon Export on vietnamilaisen Sabecon panemaa olutta. Vahuutta siitä löytyy 4,9 %. Olutta myydään hyvin varustelluissa marketeissa.

Pullo on ulkoisesti mukavan näköinen, vaikkakin lohikäärme-etiketti loi hieman hämäävästi mielikuvan kiinalaisesta oluesta vietnamilaisen sijaan. Tämä toki on katsojan omaa päätelmää eikä etiketin syy.

Aukaistua pullon löytää raikkaan ja kepeän makean lagerin tuoksun joka säilyy hyvin tuopissakin mukana. Väri on kaunis vaaleahkolla kullanvärisellä vivahteellaan. Vaahtoavuus on maltillista ja pinnalle syntyvä paksuhko vaahto katoaa nopeammin kuin tuoppiin ehti edes kunnolla tarttumaan.

Suutuntuma on keskitäyteläinen. Maku on makea ja tuo jollain muotoa mieleen kokemukset maistamistani nepalilaisista oluista. Raikas ja kepeä, helposti nautittava aromikas olut jonka imelyys ei vielä yhdessä oluessa pääse ottamaan liiaksi valtaa. Omaan makuuni miellyttävä olut.

Musiikkina tämän kanssa kuuntelee mieluusti sopivan rempseää menoa, mm. Battlemetal – BxMxC tai Band-Maid – Warning!

Leave a Reply

Your email address will not be published.