Perjantaipullo: Malmgård New England Pale Ale

Kotimaisen Malmgårdin panimon New England Pale Ale on 5,5 % vahvuinen pale ale. Katkeroita oluesta löytyy 48 EBU, väriarvo on 11 EBC ja kantavierrettä on 12,7° P. Lisää tietoa oluesta löytää panimon omalta kotisivulta (katso täältä). Olutta löytää hyvin varustelluista marketeista.

Ulkoisesti tölkki on yksinkertainen mutta toimiva. Tölkin avattua löytää raikkaan keväisen ja kenties jopa mandariinin tuoksuisen tuulahduksen eikä raikkaus katoa tuoppiin kaatamisen jälkeenkään vaan säilyy seuralaisena loppuun saakka. Olut vaahtoaa runsaasti ja pinnalle muodostuu paksua harsoa joka säilyy kiitettävän kauan myös pinnallakin.

Olut on samea ja väriltään ruskeaan hakeutuvan oranssinen. Suutuntuma on keskitäyteläinen ja kohtalaisen pehmeä. Maku on kepeän hedelmäinen, raikkaan sitruksinen ja aavistuksen kuiva ja kuivuus erottuu erityisesti suutuntumassa kulauksen jälkeen. Onneksi kuivuus ei ole liian dominoiva ominaisuus joten tällaisenaan ihan toimiva olut, vaikkakin enemmän tätä olisin kuvitellut maun puolesta jostain syystä IPAksi.

Musiikkina tämän kanssa menee kesäiltaankin toimiva kepeä poppi, mm. Miley Cyrus ft. Dua Lipa – Prisoner tai Zara Larsson ft. Young Thug – Talk About Love

Leave a Reply

Your email address will not be published.