Kuukausikatsaus helmikuuhun

Kuusijärvellä kevät tekee tuloaan

Helmikuu jäi historiaan ja katse on jo suunnattu kohden maaliskuuta, mutta blogillle tuttuun tapaan on aika vilkaista hieman myös taaksepäin ja katsoa mihin suuntaan elämä on mennyt viime kuussa.

Lyhyesti arvioiden helmikuu oli aivan yhtä hyvä kuukausi kuin muutkin kuukaudet ovat keskimäärin elämässä olleet ja siihen mahtui jälleen monia mukavia hetkiä mukavien ihmisten seurassa.

Elämä rullaili tavalliseen tapaan töitä tehden ja seurakuntalaisten kanssa aikaa viettäen. Nyt kun koronarajoitukset taas yhteiskunnassa ilmeisesti kiristyvät joutuu pienryhmät ja kotikirkot jakaantumaan alkaneen kuun aikana vieläkin pienempiin kotikirkkoihin ja pienryhmiin, mutta onneksi edes viime kuussa sai vielä edes kymmenen ihmisen kanssa kokoontua. Toivon mukaan pian koronatilanne maailmasta helpottuu ja seurakunta saa kokoontua isommallakin porukalla yhteen, sekä toki muutkin sosiaaliset tapahtumat toivon mukaan saa pian palata tavalliseen arkeen.

Koivukylän kevät

Helmikuun lopussa kahden viimeisen päivän kohdalla pääsi avaamaan myös skootterointikaudenkin. Lauantaina ajelin kavereiden luo ja sunnuntaina rälläilin aivan vain ajamisen ilosta pitkin Vantaata kevätauringon paisteessa. Odotan innolla kelien lämpenemisiä ja että skootterilla pääsee ajamaan enemmänkin 🙂

Viime kuussa kävi myös piiiiiitkästä aikaa kaveri Jyväskylästä vierailulla. Edellisestä kerrasta kun olemme nähneet oli varmaan vuosi vierähtänyt tai liekö enemmänkin, joten olihan tuo hyvä päästä häntäkin näkemään.

Kotiarkeen muutoin kuului elokuvien katselua, pianon pimputtelua, lukemista, musiikin kuuntelua ja yleistä hönöttämistä niinä hetkinä kun ei sosiaalista elämää viettänyt joten ei mitään uutta alla auringon.

Muutaman videon viime kuun puolella tosin kuvailin, äänitin ja editoin kaverin taideteoksista ja ne videot olivat osa seurakunnan Navetassa tapahtuu -ohjelmaa. Alla nuo videot joissa alkukohta on laitettu suoraan näiden videoiden kohdalle 🙂

Helmikuussa lisäksi koetin elämässäni muistaakseni ensimmäistä kertaa paastoamista joka kestää yli 24 h. Viime viikolla pidin paastopäivänä maanantain sekä torstain, joten jotain uutta elämässä on tullut koetettua. Paastot oli käytännössä nestepaastoja (kahvi, tee ja vesi). Lisäksi tammikuun alussa aloittamaani lihatonta ruokavaliota tuli jatkettua koko helmikuukin.

Kokonaisuutena taakse jäänyt kuukausi oli siis hyvä, joten tästä on hyvä jatkaa hyvillä mielin kohden alkanutta kuukautta. Mukavaa ja rauhaisaa kuukautta jokaiselle sinne ruudun toisellekin puolen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.