Kokkailukeskiviikko: Makaronia ja boltseja tomaattikastikkeessa

Boltseja ja makaronia tomaattikastikkeella

Tämänkertaisena lihattomana kotiruokana on makaronia ja boltseja tomattikastikkeessa. Kuten nimestä varmaan voi päätellä ei kovin montaa ainesosaa tarvitse että tämän saa pöytään taiottua nopeasti. Aterian lisukkeeksi pistin raikkautta antamaan myös kurkkua muutaman siivun kuten kuvasta näkee.

Aterian valmistaminen on suoraviivaista. Uuni päälle lämpenemään, boltsit pellille ja sopivassa välissä sitten ne uuniin. Valmistusohjeessa taisi olla 180 asteisessa uunissa 15 minuuttia, mutta nakkasin ennen uunin siihen lämpenemistä boltsit pellillä lämpenemään ja annoin olla 20 minuuttia. Teki niin tai näin niin normaalilla fiilispohjaisella arviolla kyllä varmasti selviää mikä on hyvä.

Makaroneja keittelin kanssa summamutikassa tavalliseen tapaan siihen saakka että ne omaan makuun on sopivan pehmeitä ja paseeratun tomaatin heitin toisessa kattilassa lämpenemään samaan aikaan. Kokonaisuutena koko ateria valmistui varmaankin alle 30 minuutin joten mistään kovin pitkästä kokkailusessiosta ei tarvitse puhua.

Pääruokaan tarvittavat ainekset

Omaan makuuni boltsit uunissa laitettuna on olleet perus toimiva ateria josta saa tehtyä lihapullille korvikkeen. Korvikkeella en tarkoita että maussa olisi juuri mitään yhteistä vaan sitä että jos haluaa aterian missä on jotain pienessä ja pyöreässä muodossa olevaa tarpeeksi kiinteää evästä ajaa nämä hyvin siihen asiansa.

Chili-Tomaatti on se minkä makuisena näitä lähes aina olen ostanut, mutta mistään tulisesta eväästä ei silti puhuta. Toki oman tulisuustottumuksen mukaan suosittelen silti testaamaan malttia käyttäen, koska itse olen tottunut jo selvästi tujakampaan maustamiseen joten en osaa sanoa onko näissä tulisuutta vaiko ei tavan ihmisen mielestä.

Hyvä, nopea ja edullinen eväs eli täyttää kaikki kriteerit ollakseen sopiva arkiruoaksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published.