Perjantapullo: Beck’s

Brauerei Beckin panimon Beck’s on 5,0 % vahvuinen lager. Katkeroita siinä on 19.0 EBU ja kantavierrettä löytyy 11.1 °P. Olutta myydään pulloina alkossa ja tölkkeinä ainakin tämän kirjoittamisen hetkellä Vantaan Koivukylän R-Kioskilla.

Yksinkertaisen perus lagerin tölkkiin puettu Beck’s on suhteellisen neutraali ilmestys hyllyssä. Tuoppiin kaadettaessa vaahtoavuus on runsaasta, mutta pinnalle muodostuva vaahto ei kauaa siinä säily vaan katoaa nopeasti myös pois.

Tuoksu on tunkkaiseen taipuvainen ja jollain tapaa tuo mieleen monet maistamani vehnäoluet. Väri on kullankeltainen.

Suutuntuma on keskitäyteläinen ja raikas. Maku on mieto ja helposti lähestyttävä, mutta sopivan viljaisa ollakseen tarpeeksi persoonallinen. Sitruksiset vivahteet löytyvät hetken etsittynä. Jollain tapaa tästä tulee itselleni mieleen useammatkin tsekkiläistyyliset lagerit.

Monessa mielessä Beck’s on sellainen olut että on helppoa ymmärtää jos tämä menee keskinkertaisten tasapaksuisten oluiden joukkoon, mutta jostain syystä itselleni tämä toimii keskivertoa paremmin. Käytännössä jos etsin yhtä tai kahta tölkkiä helposti nautittavaa olutta elokuvan seuraksi, on Beck’s ollut useasti oma valintani.

Musiikkina tämän kanssa menee mm. Justin Bieber ft. Daniel Caesar, Giveon – Peaches tai Selena Gomez – Look at her now.

Leave a Reply

Your email address will not be published.