Kuukausikatsaus huhtikuuhun

Tikkurila huhtikuun viimeisenä päivänä

Kuukausi vaihtui jo muutama päivä takaperin, mutta kuukausikatsaus on antanut odotuttaa itseään. Viikonloppuna tuli oltua paljon menossa ja ajattelin että laitan tämän kuukausikatsauksen tällä kertaa blogin tavallisimpaan postaussykliin (maanantai, keskiviikko, perjantai ja lauantai) sopivaan väliin. Toki monesti muinakin päivinä tulee postailtua aikataulujen sallimissa rajoissa, mutta jos ei niin vähintään näinä päivänä on blogissa tarkoituksena tulla jotain.

Huhtikuu oli hyvä kuukausi ja siihen mahtui paljon tapahtumaa. Työt jatkuivat tavalliseen tapaan etänä tehden, sosiaalista elämää tuli vietettyä paljon seurakuntalaisten kanssa mutta toki sosiaalisiin kuvioihin mahtui myös hengailua muidenkin kavereiden kanssa. Myöskin kuukauden taitteessa kaveri Joensuun suunnalta kävi kylässä joten kotiseutujen suunnalta vielä tulee ihmisiä nähtyä aina joskus.

Huhtikuussa pidin myös viikon mittaisen loman (lue täältä) – tai käytännössä lähes puolitoista viikkoa, sillä pääsiäisen jälkeisen viikon vietin vapaalla. Myös kodin parvekekausi tuli avattua kun kaverin kanssa istuimme partsilla ja siemailimme kylmät huurteiset. Harmillista kyllä säät on sen jälkeen taas viilentyneet Vantaan suunnalla joten seuraavaa parvekkeella illan istumista saanee odottaa tovin.

Viime kuussa värkkäsin makuuhuoneeseen kotistudiosetupin. Käytännössä tarkoittaa siis sitä, että siellä on nyt jälleen tietokonepöytä ja Mac Mini valmiina musiikin äänityksiä ja biisien luontia varten (tästä tulee postaus lähiaikoina). Pariin räppibiisiin sain viime kuussa tehtyä lyriikat ja räpättyä ensimmäiset demoversiot purkkiin, joten kotistudiosetupin valmiiksi makuuhuoneeseen virittely on tuottanut tulostakin. Ehkä tänä vuonna vihdoin saan tehtyä koko levyn loppuun, eihän se ole kuin vasta jostain vuodesta 2013 saakka ollut odottamassa että sen “Sitten joskus” saan valmiiksi 😀

Kaverin tekemää herkullista vegaanista piirakkaa pienryhmässä. Hän on mestarileipuri!

Viime kuun puolella kävimme seurakunnan väen kanssa myös Espoon Nuuksiossa. Kävelyä tuli kohtalaisen paljon ja lämmintäkin pukkasi, mutta luonnon helmassa hengailu hyvässä seurassa on mitä parhainta viihdettä.

Kuun lopulla tein hankintoja joita on tarkoitus firman toiminnassa käyttää eli erilaisia valoja, videokameran ja sen oheisromppeita. Valokuvaamisessa itse haluan kehittyä paremmin käyttämään valoa, joten erilaisille valoille on tarvetta jotta voin monipuolistaa valaistuksia.

Videokameran taas hankin jotta pääsen koettamaan voisiko sellainen olla omiin tarpeisiin sopiva. Katsoin Verkkokauppa.comin valikoimaa, katselin YouTubesta siihen kameraan liittyviä videotestejä ja ajattelin että 179 euron hintaan myytävä Sony HDR-CX240 saa riittää ensimmäiseksi videokameraksi jotta pääsen edes näkemään onko camcorderit tuoteryhminä omaan toimintatapaan sopiva vekotin. Ennen kuin sijoittaa 800 euroa ja siitä ylöspäin mihinkään parempaan videokameraan haluan olla ensin varma että tuoteryhmä on edes sellainen että voisin kuvitella sellaisia oikeasti käyttäväni. Ilahduttavaa kyllä, olen rakastunut tähän vekottimeen jo vajaassa viikossa täysin. Kun kerkeän kirjoitan tästä arvostelun tänne blogiinkin.

Huhtikuussa tuli myös omia workfloweja hiottua valokuvaksen osalta. Olen huomannut toimivaksi lähestymistavaksi sen että siirrän JPG-kuvat suoraan kuvaussession jälkeen tabletille tai iPhonelle ja sitä kautta laitan ihmisille jakoon sellaiset kuvat kuin kameralta ulos tuli. Sitten aina jossain vaiheessa siirtelen RAW-kuvat toiselta kortilta backupiksi NASille. Useammat kuvaussessiot näin on tullut hoidettua ja havaittua erinomaiseksi toimintatavaksi. Vanhakin koira oppii siis uusia temppuja!

Huhtikuu oli kokonaisuutena erinomainen kuukausi josta on ollut hyvä siirtyä toukokuun puolelle. Kuukausi alkoi hyvin ja sosiaalisissa merkeissä joten toivon mukaan tästäkin kuusta tulee hyvä itselleni sekä tietenkin kaikille muillekin. Hyvää alkanutta kuukautta, pitäkää itsestänne huolta 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.